Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Benfica -AZ Alkmaar Europa League: Aron Johannson heeft vertrouwen

Benfica -AZ Alkmaar, Europa League kwartfinale 2014. Om 21:05 uur spelen Benfica en AZ de return in de kwartfinale van de Europa League. Vorige week won de Portugese club in Alkmaar met 0-1.

AZ werd in eigen huis geveld door een rommelige goal vlak na rust. De bal kaatste na een aanval van Benfica als een flipperkastballetje alle kanten op, waarna Eduardo Salvio met rechts het pleit kon beslechten. AZ was eigenlijk gelijkwaardig aan Benfica, zij het met de kanttekening dat de Portugezen met minimale inspanning voor een maximaal resultaat gingen en dat dus ook kregen.

Benfica onderschat AZ wellicht

In het weekend won Benfica in eigen land met 4-0 van Rio Ave, terwijl AZ in de Eredivisie op 2-2 bleef steken, uit tegen Roda JC. Trainer Dick Advocaat sombert niet over de situatie van zijn club in de Europa League. “Benfica is Europese top, maar in voetbal is alles mogelijk. Als we compact spelen, kunnen we het elke ploeg lastig maken. Misschien onderschat Benfica ons wel. Als we dan een goal maken, is het meteen een wedstrijd”, zegt hij.

In zijn wildste dromen heeft Advocaat al een filmscenario bedacht, dat wat hem betreft realiteit mag worden. “Misschien onderschatten ze ons wel. Ik verwacht dat zij aanvallender gaan spelen dan in Alkmaar. Met onze snelheid voorin kunnen we wellicht een geniepig doelpunt maken. Dan wil ik het allemaal nog wel zien.”

Aron Johannson

Roy Beerens en Simon Poulsen zijn tijdens de Europa League kwartfinale nog niet verzekerd van een plek in de basis. Beide heren hebben fysieke problemen. Beerens staat er beter voor dan Poulsen. De Amerikaanse spits Aron Johannson mag wederom proberen om Luizao en Ezequiel Garay af te schudden. Volgens Johannson zijn dat de beste verdedigers die nog in de Europa League acteren. “Het wordt weer een moeilijk gevecht voor mij, tegen die twee. Toch heb ik vertrouwen. Ook in Alkmaar kregen we goede kansen. Hopelijk maak ik hier in Lissabon wél een goal”, aldus de in IJsland geboren aanvaller.

Jorge Jesus, trainer van Benfica, beseft dat de uitslag van vorige week nog vele mogelijkheden open laat. “Onze spelers denken nog niet aan de halve finale. De zege uit de heenwedstrijd laat weinig ruimte voor fouten. We zullen donderdag ons beste beentje moeten voorzetten”, zegt Jesus.

 

Back To Top