Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

België versus Rusland Groep H FIFA WK voetbal 2014 voorbeschouwing

België versus Rusland Groep H FIFA wereldkampioenschap voetbal 2014. Zondag om 18:00 uur is het tijd voor België versus Rusland. De Belgen worstelden zich langs Algerije (2-1), terwijl Rusland weinig hoopvolle signalen afgaf tijdens het gelijkspel tegen Zuid-Korea (1-1).

België versus Rusland

De vier landen in Groep H hebben kennelijk niet de memo ontvangen dat het WK 2014 zou zinderen van de doelpuntrijke, avontuurlijke duels. België stond tegen Algerije stijf van de angst en vond geen oplossingen om de toch niet verbluffend sterke defensie kapot te spelen.

Rusland sloom en ouderwets

Rusland oogde tegen de Koreanen sloom en ouderwets, alsof de voorbije jaren met tiki taka en hoog op het veld pressende teams allemaal niet hadden plaatsgevonden. Tot overmaat van ramp maakte doelman Igor Akinfeev een grote fout. Hij liet de bal na een schot van Keun-hon Lee dat hij in eerste instantie leek op te vangen, toch uit zijn handen rollen.

Fabio Capello, bondscoach van Rusland, heeft zijn vertrouwen in de keeper uitgesproken en zal Akinfeev handhaven. Wat kan een coach ook anders, want als de vervangende keeper ook een houdbare bal over de lijn laat rollen, wat doe je dan? Wel is het mogelijk dat Capello aanvaller Aleksandr Kerzhakov vanaf het begin opstelt. Hij viel tegen Korea in en maakte de 1-1.

Rode Duivels zonder Vincent Kompany?

Marc Wilmots, de coach van de Belgische Rode Duivels, heeft twijfels over de inzetbaarheid van Vincent Kompany. De verdediger van Manchester City is normaliter de captain van België. Aanvaller Romelu Lukaku moet om twee redenen vrezen voor zijn plaats. Ten eerste miste hij een training eerder in de week vanwege liesklachten, ten tweede was hij in het uur dat hij mee speelde tegen Algerije onzichtbaar.

De Bruyne op 10

De taak waar Wilmots zich voor ziet gesteld is om meer schwung te krijgen op het middenveld. In de eerste match gaf hij na één uur spelen Kevin de Bruyne de opdracht om zijn favoriete nummer tien-positie in te nemen. Dat had een gunstig effect op het vermogen van de Belgen om dieper door te dringen op de Algerijnse helft.

Mocht België de beperkte Russen verslaan dan is de tweede ronde van dit WK bereikt. Met een sluitpost als Thibaut Courtois onder de lat moet het ditmaal wel lukken de nul te houden.

 

Back To Top