skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

België – Schotland WK 2014 kwalificatie: Vertonghen en Kompany spelen

België – Schotland, WK 2014 kwalificatie. Dinsdag 16 oktober om 20.45 uur komt Schotland op bezoek in het Stade Roi Baudouin te Brussel. Aldaar spelen België en Schotland hun vierde speelronde in het kader van de kwalificaties voor het WK voetbal 2014.

Vrijdag jl. boekte België één van zijn meest aansprekende resultaten van deze eeuw. Dat lijkt op zich makkelijk, want de Belgen ontbraken sinds het WK van 2002 op de grote eindrondes, maar ook los van die context mocht de 0-3 zege op Servië er zijn. Uit winnen met zo’n uitslag is sowieso respectabel, zeker tegen een toch enigszins gelijkwaardig land als Servië.

De 21-jarige spits Benteke (Aston Villa) opende de score via een kopbal, na een voorzet van Kevin de Bruyne. Hij beseft dat hij aan die treffer verder geen rechten kan ontlenen. “De trainer heeft veel opties voor de basiself, het volstaat om te kijken naar wie vrijdag op de bank zat. Ik denk dat het voor de bondscoach soms heel moeilijk is. Maar winnen in Servië was slechts de helft van het werk, het zou stom zijn als we nu thuis punten laten liggen tegen Schotland”, aldus Benteke.
Kijk hier voor het speelschema EK voetbal 2016
Voornoemde trainer luistert naar de naam Marc Wilmots en de jonge bondscoach wil dat zijn spelers geen feeststemming toelaten, want de euforie moet snel plaatsmaken voor concentratie. “Het was fraai, maar niet historisch”, zegt hij. “Laten we vooral niet denken dat we er al zijn. Ik kijk liever vooruit. Binnenkort wacht met Schotland weer een moeilijke tegenstander.” Jan Vertonghen lijkt tijdig te herstellen van zijn voetblessure. En over Kompany zegt Wilmots: “Hij speelt dinsdag zeker. Lombaerts kreeg gisteren een tik en bleef daarom aan de kant. Mirallas voelde iets aan de dij in de wedstrijd tegen Servië, maar ook hij moet in orde geraken voor dinsdag.”

De historische balans tussen België en Schotland slaat net aan door in het voordeel van ons buurland. Acht keer wonnen de Belgen en twee keer werd het een gelijkspel. De thuiswedstrijden eindigden sinds 1951 in een Belgische victorie. Voor de Schotse bondscoach Creg Levein is dit een duel op leven en dood. Zijn contract bij de Schotse voetbalbond lijkt aan een zijden voetbalschoenveter te hangen. Sinds 1998 ontbreken de Schotten op een groot toernooi en na drie speelronden ziet de missie er nu ook alweer hopeloos uit. Daarnaast kan Levein niet overweg met de “sterspelers” Steven Fletcher en Kris Commons, die hij daarom maar uit gemak een tijdje niet meer opriep.

Back To Top