Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

België op EK voetbal 2016: Marc Wilmots moet lekken dichten

EK 2016. België is bij het Europees kampioenschap voetbal 2016 een van de outsiders. Bondscoach Marc Wilmots heeft echter wel wat defensieve kopzorgen. Zullen de Rode Duivels achterin de zaken op orde krijgen?

België op EK voetbal 2016

Vincent Kompany was jarenlang de rots in de branding in de laatste linie van de Belgen. De vaste waarde van Manchester City zal echter ontbreken in Frankrijk. Een dijkwetstuur zet een rode streep door het voetbaltoernooi. Daniel van Buyten is inmiddels met pensioen. “We hebben een nieuw centraal blok nodig om de toekomst van de Rode Duivels vorm te geven”, aldus Wilmots. In dat opzicht helpt het niet dat Nicolas Lombaerts, Dedryck Boyata en Bjorn Engels ook door blessures onbeschikbaar zijn.

Bijzondere generatie Rode Duivels

Zo rond 2012 werd duidelijk dat de Rode Duivels over een zeer bijzondere generatie beschikken. Het EK voetbal van dat jaar werd nog gemist, maar rap na dat toernooi werd Oranje op een smadelijke en zeer verdiende nederlaag getrakteerd. Op het WK 2014 volgde een kwartfinale en de kwalificatie voor Euro 2016 werd afgesloten met 23 punten uit tien duels.
Toch lijken de verwachtingen omtrent het Belgische team wat getemperd. Die kwartfinale zou normaliter een springplank kunnen zijn voor nog veel grootsere prestaties. Maar al jarenlang lukt het niet om verbinding te vinden tussen de ijzersterke linies, wellicht ook doordat in de voorhoede telkens andere spitsen opduiken. Dat was op het WK voetbal al zo, toen Romelu Lukaku om de haverklap plaats moest maken voor Divock Origi.

Kevin de Bruyne

Eden Hazard had een zwak seizoen bij Chelsea, terwijl hij in 2015 nog werd uitgeroepen tot beste speler van de Engelse Premier League. Maar inmiddels is Kevin de Bruyne wellicht bepalender geworden voor de Rode Duivels. De toepasselijk roodharige creatieve middenvelder kent zijn gelijke niet als het gaat om panklare voorzetten leveren, terwijl in de finale van de Champions League alweer een nieuw megatalent opstond: Yannick Carrasco van Atletico Madrid.
Op Euro 2016 is België ingedeeld in groep E met Italië, Ierland en Zweden. Niet de allerzwaarste groep dus, want Italië heeft alleen in defensief opzicht een indrukwekkende selectie, bij Zweden wordt wel erg zwaar geleund op Zlatan Ibrahimovic en de Ieren hebben alleen spelers die uitkomen voor de staartclubs van de Premier League.

Wedden op België tijdens Euro 2016

Bookmaker 888sport verwacht dat België bij de eerste twee van groep E eindigt (@1.30), maar de Rode Duivels worden zeker niet gezien als favorieten op het niveau van Frankrijk, Duitsland en Spanje. De eindzege staat op 11.00, terwijl de bookies het veel waarschijnlijker achten dat de Belgen worden uitgeschakeld in de achtste finale (@3.25) of kwartfinale (@4.00).

Back To Top