Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

België – Cyprus EK voetbal 2016 kwalificatie: team Wilmots dik favoriet

België – Cyprus, EK voetbal 2016 kwalificatie. Zaterdag 28 maart om 20:45 uur speelt België een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. De Belgen staan vierde in groep B met vijf punten uit drie duels, Cyprus is derde met zes punten uit vier.

België – Cyprus kwalificatie EK voetbal 2016

Marc Wilmots, de bondscoach van De Rode Duivels, is er de persoon niet naar om geringschattend te doen over een tegenstander. Ook niet als het Cyprus betreft, de bescheiden nummer 85 van de FIFA Ranking. De eilandbewoners zijn opgerukt van de 132 plek die ze drie jaar terug bekleedden.

“Verwacht wordt dat ze hier zaterdag met een laag blok komen spelen, dus ik reken zeker op mijn flankspelers om dat blok te ontgrendelen”, blikt Marc Wilmots vooruit. “Toch mogen we niet blind naar voren stormen, want de Cyprioten waren tegen Bosnië bijvoorbeeld bijzonder snel in de omschakeling.” Cyprus won die wedstrijd met 1-2.

In de laatste 35 jaar heeft België zes van de zeven onderlinge matches gewonnen. Deze eeuw hebben de landen elkaar nog niet getroffen op een voetbalveld. Nooit liep de score hoger op dan 3-0 en drie van de zes overwinningen werden geboekt met een minimale marge van één goal. In april 1992 was het Wilmots zelf die de 1-0 maakte tijdens een WK-kwalificatieduel.

Steven Defour en Romelu Lukaku absent

België moet het in de EK kwalificatie doen zonder Steven Defour en Romelu Lukaku. Dinsdag zullen zij er ook niet bij zijn tegen Israël, de koploper in de groep. Voor Eden Hazard (Chelsea) is het wellicht een goed moment om echt door te breken bij de Rode Duivels. Op het afgelopen WK 2014 kwam hij niet uit de verf en de 24-jarige aanvallende middenvelder kwam in 53 caps tot maar zes goals. “Tegen Cyprus zullen we misschien weinig kansen zullen krijgen. Het wordt belangrijk om snel te scoren”, oordeelt Hazard.

Cyprus zwaar de underdog

De bondscoach van Cyprus, Charalampos Christodoulou, verzucht dat hij waarschijnlijk nog nooit zoveel geblesseerden moest opvangen. Onder meer Dimitris Christofi (spits van FC Sion), George Efrem (middenvelder APOEL, Dossa Júnior (verdediger Legia Warschau en Antonis Giorgallides (doelman Omonia Nicosia) ontbreken. Efrem en Christofi waren samen goed voor drie goals in groep B en Giorgallides keepte drie van de vier partijen.

Jan Vertonghen, ex-Ajax en nu verdediger bij Tottenham Hotspur, verwacht dat zijn land het leeuwendeel van het balbezit zal hebben. “Het is perfect normaal dat een op papier mindere tegenstander diep inzakt, maar wij gaan er wel vanuit dat we over voldoende kwaliteiten beschikken om hun blok te ontgrendelen.”

Back To Top