skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Beker van België live stream: Mechelen – Club Brugge en Zulte – Anderlecht

Beker van België – bekervoetbal België. Woensdag de 17e en zondag de 21e december spelen de kwart finalisten in de Belgische bekercompetitie tweemaal tegen elkaar. Landskampioen Anderlecht begint uit tegen Zulte Waregem en de huidige koploper in de Jupiler Pro league, Club Brugge moet eerst op bezoek bij Mechelen.

Beker van België live stream

Zulte Waregem – Anderlecht

Anderlecht heeft twaalf keer in de finale gestaan van het bekertoernooi, dat sinds enkele jaren vanwege sponsorverplichtingen is omgedoopt in de Cofidis Cup. Negen keer mocht Paars-Wit de titel bijzetten in de prijzenkast, maar sinds 2008 was er geen succes meer en werd ook telkens de eindstrijd misgelopen.

Dat Zulte Waregem nog niet heel vaak voorkomt in de annalen van de bekerstrijd is logisch, want pas in 2001 werd de fusieclub uit de grond gestampt. Toch heeft Zulte-Waregem al twee finales gespeeld en werd in 2006 de beker gewonnen.

Zulte had in de vorige ronde van de Beker van België verlenging nodig om Lierse af te schudden (2-1). Anderlecht had begin december een eenvoudige avond tegen Mechelen, stond in de rust al voor met 3-0 en sloot de match af met 4-1. De verhoudingen tussen deze clubs waren in de afgelopen seizoenen in het voordeel van Anderlecht, dat vier van de zes laatste bezoeken aan Mechelen winnend afsloot. In die zes duels vielen er liefst 25 goals.

Wedden Zulte Waregem – Anderlecht

We tippen dat Anderlecht woensdag wederom wint. De notering bij de online bookmakers voor een uitzege staat rond de 1,90. De “meer dan 2,5 goals” notering is circa 1,65.

KV Mechelen – Club Brugge

Club Brugge is de recordhouder wat betreft het aantal gewonnen Belgische bekers. Al in 1914, bij de derde editie van het toernooi, was Club present in de finale. Toch zou het tot 1968 duren voordat de eerste titel werd gegrepen. Daarna ging het rap en volgden er nog veertien finales, waarvan negen werden gewonnen.

In de Jupiler Pro League heeft Club de vorige veertien speelrondes een nederlaag kunnen voorkomen. Mechelen heeft zeven keer na elkaar niet gewonnen en staat dertiende. In de onderlinge matches hield Mechelen de afgelopen jaren aardig stand met twee zeges en twee nederlagen in de laatste zes duels. Brugge is echter momenteel onstopbaar en kwam bijvoorbeeld de groepsfase van de Europa League ongeslagen door.

Wedden KV Mechelen – Club Brugge

Winst van Club Brugge noteert bij de online bookmakers 1,75 en een zege met minstens twee goals verschil 2,95.

Programma Beker van België

17 december 2014
20:00 Charleroi – Cercle Brugge
20:30 KV Mechelen- Club Brugge
20:30 SC Lokeren – KAA Gent
20:30 Zulte Waregem – Anderlecht

Back To Top