Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Bayern München – Bayer Leverkusen live streaming: Arjen Robben listig

Bayern München – Bayer Leverkusen, Bundesliga live streaming voetbal. Koploper Bayern München speelt zaterdag 6 december om 18:30 uur in de Duitse Bundesliga tegen nummer drie Bayer Leverkusen. Na dertien speelronden zitten er tien punten tussen de ploegen, terwijl Bayer drie punten in te halen heeft op nummer twee Wolfsburg.

Bayern München – Bayer Leverkusen live

Bayern en Bayer hebben beide hectische weken beleefd, waarin niet alleen in de competitie maar ook in de Champions League en de nationale beker verplichtingen nagekomen moesten worden. Bayern liet vorige week in de Champions League de teugels wat vieren tegen Manchester City en gaf de 1-2 ruststand uit handen (3-2). Consequenties leverde het verlies niet op, behalve het mislopen van de winstpremie, want Bayern München is al geplaatst voor de volgende ronde.

Bayer Leverkusen staat na de thuisnederlaag tegen Monaco met 0-1 nog wel bovenaan Groep C en heeft daardoor zicht op Europees overwinteren. In de Bundesliga is de vorm goed maar niet indrukwekkend, met elf punten uit de vorige zes duels. Ook in dat opzicht zet Bayern de toon met zestien punten uit zes.

Bayern München thuis onklopbaar

Als Bayern op bezoek komt mogen Duitse clubs best stoutmoedig dromen van een stuntje, maar zodra ze zelf in de Allianz Arena worden ontboden, ziet het er zeer somber voor hen uit. De Rekordmeister won zijn zeven eerdere thuiswedstrijden in dit seizoen van de Bundesliga, maakte daarin 24 treffers en werd slechts tweemaal gepasseerd.

Arjen Robben

Weinig Europese clubs beschikken over zoveel beslissende spelers als Bayern. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en wellicht Chelsea zijn ook zo weelderig bedeeld met voetballers die in hun eentje een match open kunnen breken, of die met een listige pass of verrassende uithaal een kluwen tegenstanders kan verschalken. Arjen Robben spant bij Bayern de kroon. De Groninger is helaas ook dit seizoen niet week in week uit beschikbaar, maar in zijn negen optredens in de competitie (acht basisplaatsen) scoorde hij al zes keer en gaf hij drie assists.

Karim Bellarabi oogappel Bayer

Leverkusen heeft allicht ook enkele sterspelers in huis, met de potentie om in de komende jaren bij een nog grotere club terecht te komen. Hun oogappeltje is Karim Bellarabi, die in oktober debuteerde in het Duitse Elftal, alle dertien competitieduels speelde en daarin tot zeven goals kwam.

Bayern won drie van de zes vorige onderlinge duels en verloor er eentje. Thuis ging het nog iets beter met vier uit zes en één nederlaag.

Back To Top