skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Australië versus Spanje FIFA WK 2014 Groep B: eindstand 0-3

David villa heeft gescoord 0-1
Australië versus Spanje Groep B, FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2014. Maandag om 18:00 uur zien we de titelverdediger voor het laatst in actie bij Australië versus Spanje. Ook de Aussies zijn reeds uitgeschakeld, alhoewel ze zich tegen Chili (1-3) en Nederland (2-3) van hun beste kant lieten zien.

Australië versus Spanje geen spanning meer

Ook de Spanjaarden werden ten onder getrokken door de Vloek van de Wereldkampioen. In 2002 kon titelverdediger Frankrijk na de groepsfase de koffers pakken, in 2010 was het ook in de eerste ronde gedaan met wereldkampioen Italië. Een van de mogelijke verklaringen is dat een kampioen lui wordt, de selectie onvoldoende ververst en te lang vasthoudt aan de speelwijze, terwijl concurrenten met succes broeden op een tegengif.

Hoe dan ook, Spanje begon de eerste veertig minuten van het WK 2014 best aardig en herkenbaar. Maar zodra Robin van Persie op wonderbaarlijke wijze en met een snoekduik de gelijkmaker in het Spaanse goal kopte, zonk Spanje als een lekke armada. En nu moet tegen Australië de gifbeker tot op de bodem worden geleegd.

Spanje met jonge selectie

Ga na wat een onmogelijke rotwedstrijd dit is voor de winnaars van de drie vorige grote toernooien. Winst tegen de Socceroos geeft het bittere gevoel van “too little, too late”, het gevoel dat het er wel in had gezeten maar dat het er niet op tijd uit was gekomen. En een nieuwe domper verhevigt alleen maar de schaamte voor de beste landenploeg van de afgelopen zes jaar.

Het zou geen verbazing wekkend als bondscoach Vicente del Bosque de kans geeft aan een jongere generatie voetballers om te ruiken aan het grote werk. Xabi Alonso, Sergio Busquets, Andres Iniesta en Xavi konden het niet meer opbrengen deze zomer. Laatstgenoemde ging tegen Chili niet eens van start. Nu is de tijd gekomen voor David de Gea, Juan Mata en Santi Cazorla. Het experiment met een echte spits, Diego Costa, kan voorlopig ook geen succes worden genoemd.

Tim Cahill ontbreekt bij Australië

Australië moet het tegen de nummer één van de Fifa Ranking doen zonder spits Tim Cahill, die tegen Oranje met een prachtige volley de bal langs keeper Cillessen ramde. Zonder hem ontberen de Socceroos een aanspeelpunt en zullen er meer meer schoten vanuit de tweede lijn afgevuurd moeten worden.

Wedden op Australië – Spanje

Bookmaker Bwin zet 1,39 op een winst van Spanje en dat zou tien dagen geleden nog als vette notering worden beschouwd. Gelijkspel staat op 5,00 en Australië op 8,20. We tippen dat Australië geen goal maakt. De notering is 2,20.

 

Back To Top