Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Algerije tegen Rusland Fifa WK voetbal groep H: eindstand 1-1

Algerije tegen Rusland Fifa WK voetbal 2014 groep H. Donderdag om 22:00 uur strijdt Algerije tegen Rusland. De Noord-Afrikanen hebben drie punten en plaatsen zich bij winst voor de achtste finale van het WK 2014, maar een gelijkspel volstaat als Zuid-Korea niet wint van België of met een kleine marge wint.

Algerije tegen Rusland

Ook Rusland heeft uitzicht op de tweede ronde van het WK voetbal. De door Fabio Capello geleide Russen zullen ten eerste drie punten moeten pakken tegen Algerije. Ten tweede moet Zuid-Korea, dat evenals Rusland één punt heeft, niet winnen van de Belgen. Als Rusland en de Koreanen beide winnen dan wordt naar het doelsaldo gekeken. Rusland staat nu op min één en Korea op min twee.

Algerije begon aan dit WK 2014 als een schijnbare opvuller, omdat er nu eenmaal 32 landen aan de start moesten staan. De Algerijnen hadden hun zes vorige WK-duels allemaal verloren. Tegen het veel hoger aangeslagen België werd bijna een punt afgedwongen en daarna werd tegen Zuid-Korea eindelijk een WK-zege geboekt (4-2). Wat er verder ook gebeurt met Algerije, ze verlaten het WK 2014 met een verhaal.

Rusland brengt niets teweeg onder Capello

De aanwezigheid van Rusland op dit toernooi brengt echter helemaal niets teweeg. Capello heeft, zoals vaker bij Italiaanse coaches vaker doen, geen oog voor avontuurlijkheid en pompt zijn spelers vol met duizenden instructies. Het is een teken aan de wand dat de twee beste spelers van Rusland verdedigers zijn, te weten Sergei Ignashevitch en Vassili Berezoutski. De dertigers tackelen en onderscheppen zich rot, terwijl de internationaal gerenommeerde Alan Dzagoev en Aleksandr Kerzakhov alleen invalbeurten krijgen.

De bal kan in deze match constant gaan verspringen van links naar rechts. Beide landen vertonen namelijk een sterke voorkeur voor aanvallen over een bepaalde zijde. Van de Russische aanvallen ging 47% over rechts en van de Algerijnse aanvallen ging 50% over links. De landen staan 30e en 32e op de lijst wat betreft aanvallen door het midden.

Islam Slimani

Wil Algerije voor het eerst de groepsfase van het WK 2014 overleven, dan hangt veel af van de snelheid van Islam Slimani. Hij heeft het in zich om de ouder wordende Russische verdedigers af te schudden. Wat een rol kan gaan spelen is de verwachte luchtvochtigheidsgraad van 79%. Alle 23 spelers van Rusland komen uit in de Russische competitie en hebben zich dus amper voor kunnen bereiden zulke omstandigheden, al lijkt het qua temperatuur in Curitiba mee te gaan vallen met 22 graden.

 

Back To Top