skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Ajax – Rapid Wien: Ajax onderuit met 2-3

Champions League Ajax. Ajax is na de nederlaag met 2-3 tegen Rapid Wien alweer uitgeschakeld in de Champions League. De derde voorronde van het kampioenenbal is dit jaar de eindfase voor de Amsterdammers, die de afgelopen vijf jaar telkens bleven steken in de groepsfase. Rapid Wien stroomt door naar de play-offs voor een ticket.

Ajax – Rapid Wien teleurstellend voor Ajax

In de heenwedstrijd, vorige week te Wenen, verspeelde Ajax een voorsprong van 0-2 en konden de Oostenrijkers na rust, ondanks een rode kaart, nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur slepen. In de Amsterdam Arena werd het omgekeerde scenario afgespeeld: Rapid stond tijdens de pauze met 0-2 voor en Ajax wist zich terug te knokken. Belangrijk verschil: binnen twee minuten tekende Wien voor de knock out (2-3).

Ajax 0-2 achter

De opmaat voor een inktzwarte avond voor de Ajacieden en hun supporters werd in de twaalfde minuut geleverd. Toen verspeelde Daley Sinkgraven de bal en kon spits Robert Beric de bal achter keeper Jasper Cillessen werken. Zeven minuten voor rut dribbelde Louis Schaub behendig door de Amsterdamse defensie, waarna zijn schot nog werd aangeraakt door Joel Veltman. Cillessen was kansloos.

Ajax’ Poolse scherpschutter Arek Milik leverde een reddingsboei. Met een prachtige volley werkte hij de 1-2 genadeloos tegen de touwen. Het was de afronding van een pas op maat van Mitchell Dijks. In de 75e minuut maakte invaller Yaya Sanogo het de Oostenrijkse doelman lastig, waarna Milik de teruggestompte bal voor de voeten van Nemanja Gudelj wipte. Hij vond met een gedrukt schot het doel.

Maar de feestvreugde en de hoop werden direct de kop ingedrukt. Schaub werd niet scherp genoeg afgeremd en hij kreeg alle gelegenheid om het speeltuig in de nok van het doel te rammen. Voor Ajax rest nu een play-offs voor de groepsfase van de Europa League. Het mislopen van de Champions League heeft ook financiele gevolgen. Ajax zal naast minstens acht miljoen euro grijpen.

Ajax-trainer Frank de Boer wist voor de tv-camera’s weinig uit te brengen, zo diep was de teleurstelling. “Dit is echt een verschrikkelijke domper. We hebben een lesje in effectiviteit gehad”, zei hij met een gezicht als een oorwurm. “Terwijl wij fouten maken die we niet meer mogen maken.”

Back To Top