Ga naar hoofdinhoud

Ajax – PEC Zwolle Johan Cruijffschaal: Ajax zonder Cillessen en Daley Blind

Ajax – PEC Zwolle, Johan Cruijffschaal – voetbal. Zondag om 18:00 uur speelt landskampioen Ajax in Amsterdam tegen de bekerwinnaar PEC Zwolle in het kader van de negentiende editie van de Johan Cruijff Schaal. In 2013 won Ajax in de verlenging met 3-2 van AZ.

Ajax – PEC Zwolle: Een prijs is een prijs

De Super Cup, zoals de beker oorspronkelijk heet, is geen felbegeerde prijs. Het is tenslotte een prijs waarvoor slechts twee clubs in aanmerking komen. Maar, zo zal elke speler, elke trainer en elke supporter beamen, een prijs is een prijs en winnen is altijd goed voor het humeur en zelfvertrouwen. Bovendien is de Johan Cruijff Schaal een fijn opstapje om de overgang van de voorbereiding en vriendschappelijke duels naar de start van de competitie te markeren.

KNVB Beker finale PEC Zwolle Ajax

In april won PEC Zwolle in een tumultueuze finale met 1-5 van Ajax in de Rotterdamse Kuip. De wedstrijd dreigde opgeschort te worden vanwege ontploffend vuurwerk, dat op het veld werd gegooid, rookoverlast veroorzaakte en gevaar stichtte. Niemand is die partij al vergeten en elke speler wordt tijdens interviews met die bizarre eindstrijd geconfronteerd.

Zo ook Frank de Boer, trainer van Ajax. “’Zij hadden drie à vier weken naar die wedstrijd toegeleefd terwijl wij vol in de competitie zaten om kampioen te worden”, verklaart De Boer. “Daardoor hadden we slechts vier dagen om naar de finale toe te leven. Wij waren er niet klaar voor, terwijl zij als het ware werden losgelaten in die wedstrijd.”

De Boer flirtte in de zomer met de Engelse club Tottenham Hotspur maar paste vermoedelijk met zijn Hollandse nuchterheid niet in het profiel van de Londenaren. De 44-jarige trainer en ex-verdediger is al vier keer op rij kampioen geworden met Ajax en hoopt dat dit jaar nieuwe mijlpalen worden geboekt, zoals overwinteren in de Champions League.

Ron Jans, trainer van PEC, brengt zijn mannen alleen maar in de verwarring met zijn vreemde opmerking dat hij liever in de eerste ronde van de Eredivisie wint van Utrecht, dan zondag van Ajax. Verdediger Joost Broerse toont wat meer gretigheid. “Wij hebben zeker kans”, zegt de mandekker. “Het verschil met de bekerfinale zit vooral in de periode. Deze wedstrijd wordt aan het begin van het seizoen afgewerkt en dan zijn de vorm en de wedstrijdconditie nog niet top.Van de tien ontmoetingen tegen Ajax winnen wij er misschien twee.”

Ajax zonder WK-gangers

Ajax mist de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joel Veltman, terwijl Viktor Fischer en Ricardo van Rhijn ontbreken vanwege blessures. Bij Zwolle zijn Fred Benson, Mateusz Klich en Darryl Lachman in de zomer vertrokken.

Wedden op Ajax – PEC Zwolle

Bookmaker William Hill zet 1,30 op een winst van Ajax, 5,50 op gelijkspel en 9,00 op PEC Zwolle. Een verleidelijke bet is de 2,10 op nul tegengoals voor Ajax.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top