skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Ajax Olympique Lyon Champions League 2011

Woensdag om 20.45 ontvangt Ajax in de Amsterdam Arena Olympique Lyon voor de eerste wedstrijd in de poulefase van de Champions League. De Fransen mogen worden gezien als grootste concurrent voor plek twee, omdat Real Madrid bij voorbaat al als groepswinnaar wordt gezien.

Voor Ajax begrippen zijn de voorbereiding en de seizoensstart uitermate rustig verlopen. De Amsterdammers verloren na het kampioensseizoen doelman Maarten Stekelenburg en Demy de Zeeuw, maar konden daar prima vervangers voor halen.

Op sportief gebied gaat het ook goed met de ploeg van Frank de Boer. Het won al haar wedstrijden in de eredivisie  op VVV-uit na (gelijkspel) en het team scoort aan de lopende band. Met name de nieuwe aanvallers Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthorsson doen het verrassend goed. Ajax is op dit moment de koploper in de Eredivisie. Ajax lijkt klaar te zijn voor de confrontatie met Olympique Lyon.

Olympique bezet na vijf wedstrijden de tweede plaats in de Ligue 1. Afgelopen weekend wonnen de Fransen, maar helemaal overtuigend was dat niet. Met een benauwde 1-2 zege bij Dijon werden de drie punten behaald.

Ongeacht de huidige vorm is Lyon echter een ploeg om altijd rekening mee te houden. De club is steevast goed voor een plek bij de beste zestien van de Champions League en wist in seizoen 2009/2010 nog de halve finale te bereiken. Het zal moeten blijken of Ajax volwassen genoeg is om een ploeg als Olympique Lyon te kunnen verslaan.

Met een notering van 2,35 op Bwin is Ajax licht favoriet voor de winst. Een gelijkspel levert 3,20 maal de inzet op, terwijl een overwinning voor Olympique goed is voor een quote van 3,00.

De wedstrijd wordt live uitgezonden door de NOS en begint om 20:45.

Back To Top