Ga naar hoofdinhoud

Ajax-icoon Gerrie Mühren overleden

Oud-voetballer Gerrie Mühren is donderdag in zijn woonplaats Volendam overleden. De oud-Ajacied leed aan de beenmergziekte MDS en is slechts 67 jaar geworden.

Man van FC Volendam en Ajax

Gerrie Mühren was een echt voetbalbeest. Hij begon op zijn zeventiende bij FC Volendam en sloot zijn carrière daar 22 jaar later ook af. Hij is echter het meest bekend van zijn tijd bij Ajax. Tussen 1968 en 1976 was hij altijd een vaste kracht in het Ajax dat Europa zou veroveren. Mühren won samen met Johan Cruijff, Sjaak Swart en andere legendes drie landstitels, drie KNVB Bekers en driemaal de Europa Cup I en de Wereldbeker. Later met Real Betis won hij de Copa del Rey en werd hij uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Spanje in 1977.

Show tegen Real Madrid

De eerste Volendammer in Oranje zal vooral herinnerd worden door wat hij op 25 april 1973 deed in het Santiago Bernabéu van Real Madrid. In de halve finale van de Europa Cup I zette hij Real te kijk door achteloos vijf keer de bal hoog te houden op het middenveld. In die wedstrijd scoorde hij de enige goal. “Vraag wie het enige doelpunt maakte en je zult tien namen horen. Behalve mijn naam”, keek hij er later humoristisch op terug.

Voetbalmens in hart en nieren

Ook na zijn lange carrière bleef Mühren betrokken bij het voetbal. Samen met zijn net zo beroemde broer Arnold gaf Gerrie Mühren vele clinics op amateurvelden en tot aan het bekend worden van zijn ziekte was hij scout bij Ajax. Want zoals Ajax het zelf laat weten in een bericht: Voetbal was plezier voor Gerrie Mühren.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top