skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

AGOVV gaat samenwerken met Vitesse

De Georgische investeerder Merab Jordania heeft de Arnhemse voetbalclub Vitesse overgenomen.

De financiële zorgen van Vitesse behoren nu tot het verleden en Vitesse kan, met de meegebrachte financiële middelen, de selectie weer op orde krijgen. Het verloop onder de spelers was de laatste tijd groot en vervanging was er nauwelijks.

Bij Vitesse vertrokken o.a. Nicky Hofs, Paul Verhagh en Santi Kolk.

De Apeldoornse club AGOVV ziet een intensievere samenwerking met Vitesse wel zitten na de overname door Jordania. Technisch en commercieel directeur Jan Artz heeft hier met Ted van Leeuwen, de technisch directeur van Vitesse, al een gesprek over gehad.

“Als zij allerlei mooie spelers kopen, hoop ik dat die jongens die nu in de spits of linksback staan bij ons komen spelen. Wij kunnen samen met Vitesse een mooi platform zijn om de regio Arnhem – Apeldoorn nog beter te kunnen vertegenwoordigen”, aldus de AGOVV-directeur tegenover Omroep Gelderland.

‘Als Arnhemse jongen juich ik de ontwikkelingen bij Vitesse toe. Deze meneer zal voor veel beroering zorgen en net als vroeger met Karel Aalbers kan Vitesse weer grote stappen maken.’

AGOVV kampt momenteel met grote financiële problemen en heeft daardoor onlangs Nacer Chadli verkocht aan FC Twente. Chadli was onderdeel van een overeenkomst met investeerders die gezamenlijk 100.000 euro in een spelersfonds hebben gestort.

De Raad van Commissarissen van AGOVV is momenteel druk doende de zaken weer onder controle te krijgen en is erin geslaagd een groep investeerders te vinden die willen deelnemen in het aandelenkapitaal van AGOVV.

AGOVV laat nog in het midden wie deze investeerders zijn. Voorzitter Victor Doorn: ,,We hebben harde toezeggingen. Maar daar wachten we mee totdat de licentiecommissie van de KNVB goedkeuring heeft gegeven”.

De Jupiler League-club ondervindt naast alle financiële problemen ook problemen met de uitbreiding van haar stadion. Buurtbewoners, verenigd in Werkgroep Asselsestraat e.o., hebben laten weten er alles aan te doen om het nieuwe bestemmingsplan geen doorgang te laten vinden.

De club is inmiddels al jaren in de weer met het ofwel bouwen van een nieuw stadion, danwel uitbreiding van het huidige.

Back To Top