Ga naar hoofdinhoud

Afrika Cup 2015 vandaag: Senegal – Algerije en Zuid-Afrika – Ghana

Afrika Cup 2015 – voetbal – Africa Cup of Nations. In de erg zware groep C dreigt een van de favorieten, Algerije, het toernooi vroegtijdig te verlaten. Zij moeten met koploper Senegal afrekenen om niet afhankelijk te zijn van de wedstrijd Zuid-Afrika – Ghana.

Onderaan dit artikel een terugblik op de wedstrijden van gisteren.

Afrika Cup 2015

Senegal – Algerije (aanvang 19:00). De kraker van vandaag in de Afrika Cup gaat tussen Senegal en Algerije. Senegal staat één punt voor op Algerije en Zuid-Afrika en heeft aan een gelijkspel genoeg. Algerije, voor het toernooi bestempeld als een van de favorieten, moet voluit gaan en winnen om het in eigen hand te houden. Deze wedstrijd is ook een strijd tussen twee ervaren Franse bondscoaches: Alain Giresse van Senegal en Christian Gourcuff van Algerije.

Gourcuff is vooral blij dat deze wedstrijd in een ander stadion wordt gespeeld. “In Mongomo kon je geen drie passes op rij goed geven. Hopelijk is het hier in Malabo beter en komt ons passingspel goed tot zijn recht.” Gourcuff moet het overigens wel doen zonder spits Islam Slimani, die een dijblessure heeft opgelopen.

Giresse laat Senegal aanvallen

Gourcuffs landgenoot heeft dus de betere papieren met Senegal. Maar op de nul spelen zal hij zijn ploeg niet laten doen. “We zijn door naar de kwartfinale met een gelijkspel, maar één fout kan al roet in het eten gooien. Wij gaan met een winnaarsmentaliteit deze wedstrijd in, want zo zijn we ook aan het toernooi begonnen.”

Zuid-Afrika – Ghana

In deze poule des doods lijkt Zuid-Afrika afgeschreven voor de kwartfinale van de Afrika Cup 2015, met slechts één punt tot nu toe. Toch is dat nog niet zo. Een zege op Ghana zou Zuid-Afrika op vier punten zetten en kan het land bij de beste twee komen als Senegal van Algerije wint. Maar tot nu toe heeft Zuid-Afrika weinig de indruk gewekt dat het de kwartfinale verdient.

Ghana staat er beter voor door de late ontsnapping tegen Algerije (1-0) in het vorige duel. Spits Asamoah Gyan was terug van zijn lichte malaria en scoorde ver in blessuretijd de winnende goal. Bondscoach Avram Grant wil Zuid-Afrika niet onderschatten en zijn eigen ploeg niet overschatten. “Wij hebben wel het beste team van de groep verslagen, maar Zuid-Afrika is hier ook niet zomaar. Zij versloegen Nigeria in de kwalificatie. Niks is zeker in deze groep.”

Programma Afrika Cup 2015

27 januari 2015

Groep C
19:00 Senegal – Algerije (Nuevo Estadio de Malabo)
19:00 Zuid-Afrika – Ghana (Estadio de Mongomo)

Nabeschouwing Afrika Cup 2015

In groep B was het net als in alle andere groepen. Elk land had nog een kans om door te gaan naar de kwartfinale van de Africa Cup of Nations. Tunesië, ook genoemd als kanshebber op de titel, had genoeg aan een gelijkspel tegen DR Congo. Een uur lang was Tunesië veruit het sterkste, maar scoorde het land slechts eenmaal, door een kopbal van Ahmed Akaïchi. Maar DR Congo sleepte een gelijkspel uit het vuur door een goal van invaller Jeremy Bokila.

Kampioen van 2012 Zambia uit Afrika Cup

In de andere wedstrijd wist Kaapverdië dat het aan winst genoeg zou hebben om de kwartfinale van de Afrika Cup te bereiken. Zware regenval was van grote invloed op hun wedstrijd tegen Zambia, de kampioen van 2012. Kaapverdië stond virtueel in de kwartfinale toen Tunesië in de eerste helft scoorde in het andere duel, maar het kleine land verzuimde zelf ook te scoren.

Na de gelijkmaker van DR Congo na 66 minuten in het andere duel zouden zowel Kaapverdië als Zambia uitgeschakeld zijn, maar hadden ze ook allebei aan één goal genoeg om door te gaan. Maar grote kansen kwamen er niet en zo vliegt Kaapverdië eruit op gescoorde goals (doelsaldo DR Congo 2-2 en doelsaldo Kaapverdië 1-1). Zambia verlaat het toernooi via de achterdeur als nummer laatst van de groep.

Uitslagen Afrika Cup 2015

Maandag 26 januari

Groep B
DR Congo – Tunesië 1-1
Kaapverdië – Zambia 0-0

Tunesië en DR Congo hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup 2015. Tunesië speelt tegen Equatoriaal Guinea en DR Congo speelt tegen Congo(-Brazzaville).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top