Ga naar hoofdinhoud

African Nations Championship 2016: Marokko en Ivoorkust favorieten

Voetbal – African Nations Championship. Vandaag begint het toernooi voor landen met alleen spelers uit hun eigen land, dus vaak ook sterren van de toekomst.

African Nations Championship 2016

Het toernooi wordt voor de vierde keer gehouden en moet niet verward worden met de African Cup of Nations. Op dat – meer prestigieuze – toernooi mogen landen ook hun sterren in het buitenland oproepen. De eerste editie van 2009 werd gewonnen door DR Congo, wat er nu ook weer bij is. In 2011 ging de zege naar Tunesië, ook weer aanwezig. Maar titelverdiger Libië, winnaar in 2014, kwalificeerde zich niet.

Een andere opvallende afwezige is Ghana, het land dat in 2009 en 2014 de finale verloor. Zij verloren in de kwalificatie van Ivoorkust, op basis van uitdoelpunten. Ivoorkust is er wel bij op het toernooi, dat dit jaar in Rwanda wordt gehouden.

Marokko bij de favorieten

Naast Ivoorkust, dat al jaren veel topspelers kweekt, mag Marokko worden gezien als een van de favorieten voor dit toernooi. De twee zitten zelfs bij elkaar in de poule. Twee jaar geleden legde Marokko het af in de groepsfase tegen Nigeria. Die prestatie wil het land nu verbeteren.

En Marokko wil natuurlijk iets goedmaken voor oktober 2014. Toen trok het land zich namelijk terug als organisator van de African Cup of Nations 2015 vanwege de ebola-crisis in Afrika. Marokko werd zelfs uitgesloten voor de twee komende toernooien, maar die beslissing werd door een rechter teruggedraaid.

Bondscoach M’hamed Fakhir heeft voor het African Nations Championship een sterk team samengesteld. Onder meer aanvaller Abdesslam Benjelloun heeft veel internationale ervaring met onder meer vier jaar Hibernian (Schotland) onder zijn riem. Zij nemen het in de eerste groepswedstrijd op tegen Gabon.

Programma African Nations Championship

Zaterdag 16 januari

Groep A
14.00 Rwanda – Ivoorkust
17.00 Gabon – Marokko

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top