Ga naar hoofdinhoud

ATP World Tour Finals 2015: Novak Djokovic de te kloppen man

UPDATE – Vandaag Andy Murray tegen David Ferrer en Stan Wawrinka – Rafael Nadal. Lees ook: Novak Djokovic en Roger Federer winnen eerste partij.

Tennis – ATP World Tour Finals 2015. Vandaag beginnen in Londen de ATP World Tour Finals, het eindejaarstoernooi voor de acht beste tennissers ter wereld. Novak Djokovic is de titelverdediger en opnieuw de grote favoriet.

ATP World Tour Finals 2015

De World Tour Finals is het toetje van de tenniskalender en wordt min of meer beschouwd als het officieuze wereldkampioenschap tennis. Bijna twee miljoen dollar aan prijzengeld wordt over de acht participanten verdeeld. Twee van hen hebben het toernooi eerder gewonnen, te weten Novak Djokovic (viermaal) en Roger Federer (zesmaal).

Evenals bij de vrouwelijke versie (WTA Finals) het geval was, worden de acht spelers verdeeld over twee groepen.Federer Djokovic Getty De nummers een en twee gaan door naar de halve finale. Novak Djokovic en Andy Murray zijn als eerste en tweede geplaatst, waardoor ze elkaar in potentie pas in de finale kunnen treffen.

Novak Djokovic

Djokovic beleeft een fabelachtig 2015, een van de beste tennisseizoenen van welke speler in de geschiedenis van de tennissport ook. Hij was present in vier grand slam-finales, won er drie, pakte zes Masters en heeft een ‘record’ van 79 gewonnen partijen versus vijf nederlagen. Het winstpercentage van de Serviër is 94 procent. Roger Federer kwam in zijn meest glorieuze jaren 2005 en 2006 tot 95 procent.

In de Londense O2 Arena wordt gespeeld op relatief traag hardcourt. Dat speelt Djokovic in de kaart, want zijn verdedigende capaciteiten zijn sterker dan die van Federer. Maar op alle ondergronden is ‘s werelds nummer een momenteel schier onklopbaar, ook versus andere toppers. Dit jaar speelde hij 31 keer tegen iemand uit de top tien en 27 keer won hij.

Djokovic en Federer vandaag bij bookmaker 888sport favoriet. 10,50 op een overwinning van Nishikori en 4,10 op winst Berdych. Lees ook: wedden op tennis

Davis Cup belangrijker voor Andy Murray

Andy Murray bevindt zich in dezelfde situatie als Federer in 2014. Vijf dagen na de World Tour Finals finale moet hij optreden in de finale van de Davis Cup. En die titel is veel, heel veel belangrijker dan deze, aangezien Groot-Brittannië sinds 1936 wacht op een overwinning. De Schot zal in Londen dus op geen enkele manier oververmoeidheid en blessures willen riskeren.

Roger Federer

Dat maakt Roger Federer, als derde geplaatst, de belangrijkste uitdager van Novak Djokovic. De Zwitser won dit jaar elf van zijn zestien ontmoetingen met toptienspelers, speelde tien finales en won er zes. Maar sinds 2012 (Wimbledon) staat hij droog bij de grand slams en dit evenement schreef hij voor het laatst bij in 2011. En raad eens, welke man hem dit jaar in zijn vier verloren finales telkens de weg versperde?

De andere deelnemers zijn Stan Wawrinka, Tomas Berdych, Rafael Nadal, David Ferrer en Kei Nishikori. Wawrinka is geen uitblinker op indoor hardcourt, Berdych heeft een complex tegen topspelers, Nadal heeft een waardeloos jaar, Ferrer raakt opgebrand en rondom Nishikori hangen zoals altijd vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid.

Programma World Tour Finals 2015

Zondag 15 november

15.00 uur Novak Djokovic – Kei Nishikori
21.00 uur Roger Federer – Tomas Berdych

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top