Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon Tennis 2012 kwalificaties: Schoorel uitgeschakeld

Wimbledon 2012. Maxime Authom en Ruben Bemelmans hebben hun eerste ronde in het kwalificatietoernooi voor Wimbledon gewonnen. De Belgen moeten drie rondes doorstaan om zich te plaatsten voor het belangrijkste Grand Slam van het jaar.

Voor Yannick Mertens viel het doek. De bijna 25-jarig Belg struikelde over Teimuraz Gabashvili: 7-6 6-7 3-6.

Thomas Schoorel is ook uitgeschakeld. De Amsterdamse tennisser verloor van de Jamaicaanse Duitser Dustin Brown: 6-3 2-2. Zoals die setstanden aantonen werd de wedstrijd niet uitgespeeld. Schoorel trok zich terug vanwege een blessure.

Sinds de hardhitter Schoorel vorig jaar de tweede ronde van Roland Garros bereikte en ook door drong tot de top honderd, laat zijn lichaam hem in de steek. Vorig jaar was hij maanden uit de roulatie vanwege een schouderblessure. Dit keer liep hij een liesblessure op. Hij hoopt er begin juli bij te zijn als de challenger te Scheveningen begint.

Maxime Authom is 25 jaar en staat 172e op de ATP Ranking. Dat is ruimschoots te laag om direct toegelaten te worden tot ATP toernooien. Het is Authom nog nooit gelukt om kwalificatie voor een toernooi op het hoogste niveau af te dwingen.

Op gras spelen is ook nog nieuw voor hem, want vorige week in het Duitse Halle speelde hij zijn eerste officiële partijen op de groene ondergrond. Hij won in de eerste kwalificatieronde van Kuznetsov en verloor in de tweede van Smyczek. In de eerste ronde van de qualies voor Wimbledon versloeg hij de ervaren Zuid-Afrikaan Rik de Voest met 6-3 1-6 6-3. In de volgende Wimbledon ronde stuit hij op de 32-jarige Duitser Simon Greul, de nummer 215 van de wereld.

Ruben Bemelmans bereikte de tweede ronde door te winnen van de Rus Evgeny Donskoy met 6-2 7-5. Gras bevalt de 24-jarige Belg kennelijk. Vorig jaar maakte hij zijn debuut op een Grand Slam op Wimbledon, ook door drie kwalificatieduels te winnen. In de eerste ronde blokkeerde de Fransman Benneteau de toegang tot de tweede ronde in vijf sets. Zijn nieuwe tegenstander is Arnau Brugues-Davi uit Spanje (ATP 169).

Bemelmans speelt dinsdag de vierde partij op baan vijf. De eerste wedstrijd beging om 11.00 uur. Authom is ingedeeld in de vijfde partij op baan B en ook daar begint de speeldag om 11.00 uur. Bibiane Schoofs speelt de eerste kwalificatieronde tegen Dia Evtimova (derde partij op baan C) en de Belgische Tamaryn Hendler speelt tegen een Amerikaans meisje met een Belgische naam: Coco Vandeweghe (derde partij baan twaalf).

Wimbledon begint officieel op maandag 25 juni 2012.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top