Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2013 tennis LIVE: Haase en Bertens in eerste ronde

Wimbledon 2013 – tennis. Robin Haase en Kiki Bertens spelen vandaag, 24 juni, in de eerste ronde van Wimbledon. Ook Roger Federer zal zich vertonen. Hij mag de eerste partij op het centre court spelen. Om 14.00 uur staat hij tegenover de Roemeen Hanescu.

Robin Haase moet op baan 18 optreden tegen de Rus Mikhail Youzhny. Het is de tweede partij op die baan en waarschijnlijk begint de Hagenaar rond 14.00 uur de zware klus. De Rus is als twintigste geplaatst en is een capabele grasspeler. Vorige week stond hij nog in de finale van het grastoernooi in het Duitse Halle, waar hij verloor van Federer.

In de eerste ronde in Halle won Youzhny met 6-3 6-2 van Haase. Vorig jaar strandde de licht ontvlambare Youznhy pas in de kwartfinale. De onderlinge stand is 3-0 in het voordeel van de Rus. Haase won in die wedstrijden geen enkele set.

Kortom, het ziet er naar uit dat Haase zoals wel vaker het niet heeft getroffen met de loting. De 26-jarige speler laat helder blijken wat hij van zijn lotingen bij grand slams vindt. “Op Roland Garros is het altijd oké, maar voor de rest is het eigenlijk gewoon shit. Bij die grand slams wil je natuurlijk altijd goed presteren, dan is het prettig als je even in kunt komen. Al is dat tegenwoordig bijna nooit het geval omdat die banen zo anders zijn. Je hebt bijna geen grasspecialisten meer, het is allemaal één baan geworden. Dat is ook wel jammer”, zegt hij.

Kiki Bertens speelt in de vierde partij op baan negen tegen Yaroslava Shvedova. Vorig jaar kwam Bertens in de tweede ronde uit tegen de bebrilde vrouw uit Kazachstan. In de vierde ronde snoepte Shvedova toentertijd zelfs een set af van Serena Williams.

Bertens denkt dat ze nooit van grastennis zal houden. Haar lichaamsbouw is ongeschikt voor de zachte ondergrond. “Het is heel zwaar voor mijn enkels, ik loop nu gewoon een paar dagen mank”, zegt ze. “Het is voor mij gewoon niet goed om veel te trainen op gras. Ik zal elke dag wel een half uurtje spelen en vind het niet heel verschrikkelijk om erop te spelen, maar meer dan twee toernooien zal het nooit worden.”

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top