Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2013 tennis LIVE: Djokovic – Del Potro halve finale

Wimbledon 2013 – tennis. Vrijdag om 14.00 uur speelt ’s werelds nummer één Novak Djokovic tegen de Argentijn Juan Martin del Potro. De winnaar mag zondag aantreden in de finale van Wimbledon.

Beide mannen weten wat nodig is om een grand slam te winnen. De Serviër won in 2008 zijn eerste grote toernooi en heeft inmiddels zes keer de rest van de wereld zijn wil opgelegd. Hij is even constant in grand slams als Roger Federer in zijn beste jaren, want sinds Wimbledon 2009 reikte hij telkens tot de kwartfinale van een grand slam en al dertien grand slams op rij staat hij minstens in de halve finale.

Voor de breekbare Del Potro, die vanwege zijn lengte en geboorteplaats de Tandil Tower wordt genoemd, is ver komen in grand slams minder vanzelfsprekend. Na zijn welverdiende doorbraak in 2009, toen hij de US Open won, was het blessureleed groter dan de vreugde van nieuwe successen. Sinds 2010 behoorde hij, inclusief deze Wimbledon, nog maar vier keer minstens bij de laatste acht van een grand slam. Al met al is dit pas de derde keer dat hij in de halve finale van een slam staat. Dat is een teleurstellend lage score voor een man van 24 met zoveel talent en zo`n destructieve forehand.

De onderlinge stand tussen de topspelers is 8-3 in het voordeel van Djokovic. Wel won DelPo vorig jaar de enige ontmoeting op gras. Dat was een merkwaardige wedstrijd, want het ging om de bronzen medaille op de Olympische Spelen. Normaliter kennen tennistoernooien zulke troostfinales niet. Eerder dit jaar won de Argentijn op het hardcourt van Indian Wells in drie sets.

Kijk Djokovic – Del Potro LIVE op de stream van Unibet

De spelers hebben twee dingen gemeen. Ze scoren veel vrije punten met hun opslag en ze staan graag, zoals tegenwoordig bijna iedereen, tegen de baseline geplakt. Het grote verschil is dat Djokovic veel beter voetenwerk vertoont dan Del Potro en dat de Serviër atletischer is gebouwd en defensief meer in zijn mars heeft. Del Potro is in rally’s niet in staat om constant te blijven beuken, want zeker op gras heeft hij daar te veel voorbereidingstijd voor nodig.

In de kwartfinale tegen Ferrer liep DelPo bovendien een knieblessure op, wat hem nog minder mobiel zal maken. Djokovic oogt ondertussen fitter dan ooit en kan, net als Radwanska bij de dames, zeer diep door de knieën zakken om lage ballen te verwerken. Ook kan hij op gras glijden alsof het gravel is en haalt hij ballen uit onmogelijke hoeken via een splitstand.

Wedden op de halve finale

Wedden? Wint de elastische Djokovic of de Argentijnse muur? De Serviër heeft alles in huis om de vermoeide DelPo met 3-0 te verslaan. Bij 888sport is die voorspelling goed voor een notering van 2,00. Zet je bijvoorbeeld 10 euro in dan krijg je 20 euro terug.
Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top