Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2013 Nederlanders: Robin Haase heeft altijd pijn

Wimbledon 2013 – tennis. In de afgelopen jaren was er voor fans van Nederlandse tennissers niet veel te genieten op de vier grand slams. Robin Haase kwam één keer tot een derde ronde en dat was het wel weer. Het ziet er niet naar uit dat de Nederlandse delegatie tijdens Wimbledon 2013 plots breekt met de magere trend.

Een scenario als op Roland Garros is het meest waarschijnlijk, dus vele uitschakelingen voor of in de eerste ronde en misschien een enkele tweede ronde. De voortekenen op gras zijn zeer ongunstig.

Arantxa Rus verloor haar partij in de eerste ronde van de Topshelf Open in Den Bosch van Rybarikova. Ze heeft nu al dertien toernooien op rij op het hoogste niveau verloren. Ze is snel uit de top honderd gezakt en als ze op Wimbledon weer direct verliest, kan zelfs de top 200 uit zicht raken. “Iedereen heeft wel eens een mindere periode, dan moet je niet te negatief blijven. Daar word je niet beter van. Al denk je na die wedstrijd wel meteen aan de gemiste kansen”, zegt Rus.

Michaella Krajicek stond als tiener in de kwartfinale van Wimbledon. Dat was in alweer 2007. In de jaren daarna maakte ze foute keuzes qua trainer, partner, locatie en gezondheid. Zij won in Den Bosch wel de eerste ronde en dat betekende haar eerste overwinning op WTA-niveau sinds maart 2012. Ze maakt na veel blessureleed gebruik van haar beschermde ranking, waarmee ze direct voor Wimbledon is geplaatst.

Haase speelde drie jaar geleden op Wimbledon een vijfsetter tegen Rafael Nadal. Dat was waarschijnlijk zijn beste partij ooit. In de jaren daarna heeft hij niet veel progressie vertoond. Dat valt deels te verklaren door zijn lichamelijke klachten. Het gebeurt zelden dat de Hagenaar een reeks partijen op rij zonder pijn kan spelen. “De knie voel ik wat meer trekken, daar ben ik me nog meer van bewust”, zegt hij. “Ik heb wel iets minder last van mijn hak, al denk ik dat ik een botkneuzing heb. Ik ben het wel gewend. Ik heb altijd pijn, maar wil het nooit als excuus gebruiken. Toch blijft het een soort gevecht tegen de pijn.”

Bij Kiki Bertens liggen de problemen op het mentale vlak. Ze bevroor voor het thuispubliek in Den Bosch en won maar drie games tegen Medina Garrigues. “Het ging heel goed mis, ik vraag me nu nog steeds af hoe dit kan gebeuren”, zei ze. “Ik had een totale offday en ben daar echt verbaasd over. Mijn coach zei dat ik mijn benen niet goed bewoog, misschien was dat de reden.”

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top