Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2013 LIVE: Williams – Lisicki en Djokovic – Haas

Wimbledon 2013 tennis. Maandag gaat de tweede week van Wimbledon van start. Het is tijd voor de vierde ronde van het volgens velen belangrijkste grand slam van het jaar. Vandaag o.a. de partijen Williams – Lisicki en Djokovic – Haas en u kunt ze live kijken op de stream.

Serena Williams is probleemloos door de eerste drie rondes van Wimbledon gekomen. Na de eliminatie van Sharapova en Azarenka, die beide hun evenwicht niet konden bewaren en fysieke schade opliepen door valpartijen, lijkt het er op dat niemand de Amerikaanse nog kan bedreigen.

Lisicki grasspecialist

In de vierde ronde krijgt ze wel een echte grasspecialist tegenover zich. De Duitse Sabine Lisicki is de nummer 23 van de plaatsingslijst maar hoort de afgelopen jaren tot de top op gras. De 23-jarige speelster is al twee keer in de kwartfinale van Wimbledon terecht gekomen en schopte het vorig jaar zelfs tot de halve finale. In de drie andere grand slams kwam ze nooit voorbij de vierde ronde.

In onderlinge duels staat Williams uiteraard voor, want van de huidige generatie heeft niemand vaker gewonnen dan verloren van Serena. Ze hebben elkaar nog niet op gras getroffen en tijdens de vorige confrontatie, vorig jaar op gravel, gaf Lisicki al snel op.

Door de overwinning op de 42-jarige Date-Krumm heeft Williams al 600 overwinningen op het hoogste niveau behaald. En ze heeft weer de focus, drang en toewijding als in haar beginjaren. “Ik dacht dat ik er pas vijfhonderd had. Ik ben een beetje geschokt”, zegt ze. “Elke keer dat ik de baan op ga, heb ik het gevoel dat er van alles kan gebeuren. Ik ben gemotiveerder dan ooit.”

Opleving Haas

Novak Djokovic, de winnaar van Wimbledon in 2011 en vorig jaar halve finalist, speelt op het centre court tegen de veteraan Tommy Haas. Ook de Duitser beleeft op relatief hoge leeftijd (35) een opleving. Hij staat dertiende op de ranking.

In de zeventien jaar dat de Duitser prof is, toonde hij zich een echte allrounder, want hij heeft op alle grand slams minstens de kwartfinale gehaald. Ook won hij al drie keer van de Serviër, alhoewel daar zeven nederlagen tegenover staan. Maar de meest recente winst kwam dit jaar op het hardcourt van Miami.

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top