Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2013 Lisicki en Bartoli in finale: Flipkens snel verslagen

Wimbledon 2013, tennis. Sabine Lisicki en Marion Bartoli hebben donderdag de finale van Wimbledon bereikt. De Duitse Lisicki won in een onvoorspelbare thriller in drie sets van Radwanska. Bartoli maakte korte metten met de droom waarin de Belgische Flipkens verkeerde: 6-1 6-2.

De ongelijke strijd tussen Bartoli en Flipkens was na één uur en enkele minuten over. Maar goed ook dat het zo snel over was, want Flipkens werd vernederd door de veel agressievere en intense Francaise. Bartoli viel telkens vanaf de eerste bal aan en snoepte 59% van de punten op de opslag van Flipkens af. Ook koos ze telkens het perfecte moment om naar het net te snellen. Elf van de elf keer pakte ze het punt, terwijl Flipkens meer uit wanhoop ruim twintig keer het net opzocht en maar acht keer het punt afmaakte.

Wie voor het eerst Bartoli in actie zag, zal zich hebben verbaasd over haar merkwaardige gedrag en chaotische speelstijl. Voordat de tegenstander serveert, staat ze nog te huppelen en met het racket in de lucht te meppen. En vlak voor ze de opslag ontvangt, laat ze het racket horizontaal wapperen. Na elk gewonnen punt heft ze haar vuist en spat er vuur uit haar ogen. Haar bovenbenen zijn wel twee keer omvangrijker dan van de gemiddelde tennisster. En op Twitter vroegen veel tennisfans zich af, of zo’ succesvolle en rijke vrouw nou geen fatsoenlijke sportbeha kon kopen..

Kijk vanmiddag vanaf 14.05 uur live naar de halve finales van de heren bij Unibet.

Feit is dat Bartoli met al haar ongebruikelijke tics en onvoorspelbare tactische keuzes, voor de tweede keer in de finale van Wimbledon staat. “Het is simpel, ze had een antwoord op elke bal die ik speelde”, somberde Flipkens.”Ik heb alles geprobeerd: serve en volley, dropshots, slice naar fore- en backhand, maar niets hielp. Ze was dus gewoon te sterk.”

Lisicki en Agnieszka Radwanska maakten er een prachtig duel van dat pas was afgelopen toen er 6-4 2-6 9-7 op de borden stond. De eerste set was de minst opwindende, want er viel slechts één break en Lisicki hield het vol om veruit meer winners te slaan dan errors. Vanaf de tweede set begon een wilde rit met kansen over en weer, break na break en oogstrelende rallys. In die set werden zes van de acht games via een break afgepakt. En ook bij de stand 5-4 in de derde set, kon Lisicki haar opslag niet houden, terwijl ze dus nog maar een paar punten van winst was verwijderd.

“Ik maakte een hoop onnodige en eenvoudige fouten. Dat heeft me de hele partij gekost”, zei Radwanska, alhoewel er officieel slechts tien errors op haar conto kwamen te staan. “Ik was maar twee punten van de zege verwijderd, maar toen begon zij geweldig te serveren. Dan weet je dat het de andere kant op kan gaan.”

Wedden op de dames finale

Wedtip. Wie wint de finale Wimbledon a.s. zaterdag? Bookmaker 888sport noteert voor een overwinning van Lisicki 1,45 en voor Bartoli 2,75. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug! Op wie zet jij in? Wij zetten tien euro op krachtpatser Bartoli en pakken 27,50 bij een juiste voorspelling.
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top