Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2013 finale Djokovic – Murray LIVE: Engeland snakt naar winst

Wimbledon 2013 – Novak Djokovic – Andy Murray. Groot-Britannië snakt naar een opvolger van Fred Perry, de laatste Brit die Wimbledon won. Dat gebeurde heel, heel lang geleden, in 1936. Andy Murray krijgt straks vanaf 15.00 uur tegen Novak Djokovic de kans om geschiedenis te schrijven.

Vorig jaar verloor de Schot de finale van Roger Federer. Na de nederlaag kon hij de opwellende tranen amper onderdrukken en brak tijdens de speech diverse keren zijn stem. Die breekbaarheid en heftige emoties tonen aan dat misschien niets in de wereld belangrijker voor hem is dan Wimbledon winnen. Djokovic heeft als Serviër misschien een zwakkere persoonlijke band met dit toernooi, maar toen hij in 2011 de titel greep stopte hij wat grassprieten in zijn mond en hij heeft nu honger naar meer.

Drie keer eerder ontmoetten de mannen elkaar tijdens een grand slam, de belangrijkste momenten van het tennisjaar. Djokovic won tweemaal. Murray is in de afgelopen jaren constanter geweest op gras, want hij won 83% van zijn wedstrijden op die ondergrond terwijl Djokovic niet verder komt dan 77%.

Kijk Djokovic – Murray LIVE bij Unibet!

Op gras is de opslag doorslaggevender dan op andere ondergronden. Murray heeft in deze categorie het voordeel. Tijdens de vorige zeventien wedstrijden tussen hen, heeft Murray veertien keer meer aces afgevuurd. Eén keer sloegen ze evenveel aces. Het geheime wapen van Murray is misschien niet een groot aantal aces, maar een groot aantal uren slaap. “Rusten is zo belangrijk”, verzekert hij ons. Hij heeft onthuld dat hij de afgelopen twee weken ongeveer twaalf uur per nacht slaapt. “In de avond ontwijk ik afleidingen, zodat ik vroeg in bed kan stappen.”

Murray merkt dat het Engelse publiek hem meer waardeert dan vroeger. Dat kan komen omdat hij elk jaar succesvoller is, of omdat hij zijn jeugdige branie kwijt is. “Misschien komt het door de documentaire die de BBC over me uitzond”, oppert hij. “Of misschien komt het door de finale van vorig jaar. Hoe dan ook, de steun die ik nu krijg is ongelooflijk. Zeker zodra een wedstrijd de ontknoping nadert, is dat precies het steuntje in de rug dat ik nodig heb.”

Wedden op de finale

TIP. Richard Krajicek, die in 1996 Wimbledon won, verwacht dat Murray in vijf sets wint. Hij denkt dat Djokovic nog niet is hersteld van de vijfsetter in de halve finale tegen Del Potro. Als Djokovic niet beweegt zoals normaal, dan kan het ook wel in vier sets al over zijn. Volg je de tip van Krajicek? Als je bij 888sport inzet op 3-2 in sets voor Murray, krijg je 6,80 keer je inzet terug.
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top