Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2012 tennis: Bemelmans naar hoofdtoernooi

Wimbledon 2012 tennis. De Belg Ruben Bemelmans heeft voor het tweede jaar op rij het hoofdtoernooi van Wimbledon bereikt. Daar moest hij hard voor werken, want drie kwalificatierondes scheidden hem van het Grand Slam in Londen.

Maar de 24-jarige linkshandige speler verkeert in de vorm van zijn leven. Hij staat momenteel op zijn hoogste plek ooit op de ATP Ranking: 130e.

In de derde ronde van de Wimbledon kwalificaties trof hij de Oezbeek Farrukh Dustov, die alleen in een ver verleden competitief op gras heeft getennist. De vorm en ervaring van “Bemel” gaven de doorslag: 6-3 6-7 7-5 6-1. Op zijn website verklaart hij: “Ik ben tevreden met het niveau dat ik al haalde en hoop mijn goede prestaties nu verder te kunnen zetten op de hoofdtabel. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd.”

Maxime Authom, de tweede Belg in de derde en laatste kwalificatieronde op Wimbledon, dolf het onderspit tegen Simone Bolelli. Niet geheel verrassend, want de Italiaan staat 117e van de wereld, was als negende geplaatst in het qualie toernooi en heeft al twee keer de derde ronde van Wimbledon bereikt.

Er is een kleine kans dat een speler die al direct is toegelaten tot het hoofdtoernooi zich om een of andere reden moet afmelden. Dan wordt een tennisser uit de derde kwalificatieronde alsnog toegelaten. Op Roland Garros was de Belg David Goffin zo’n “lucky loser” en hij schopte het zelfs tot de vierde ronde.

Voor Bibiane Schoofs uit Rhenen lonkt een debuut op Wimbledon en op een Grand Slam in het algemeen. De 23-jarige Schoofs steeg vorig jaar plots hard op de WTA Ranking. Tot en met 2010 drong ze amper door tot de top 500, maar in 2011 eindigde ze als 160e. Inmiddels is ze de de nummer 146.

Schoofs versloeg Zheng Saisai met 6-3 6-3. Haar tegenstander in de derde ronde is veteraan Mirjana Lucic. De Kroatische heeft een bar teleurstellende loopbaan achter de rug. In 1999, op zeventienjarige leeftijd, stond ze in de halve finale van Wimbledon. De relationele problemen met haar vader werden echter zo groot, dat ze weinig meer presteerde en van 2003 tot 2010 uit de tenniswereld verdween.

Schoofs speelt de eerste partij op baan 16 en start om 11.00 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top