Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2012: Serena Williams wint voor vijfde keer Wimbledon

Wimbledon 2012. De dertigjarige Amerikaanse Serena Williams heeft voor de vijfde keer in haar loopbaan Wimbledon gewonnen. Ze versloeg Agnieszka Radwanska in drie sets: 6-1 5-7 6-2. Vandaag de heren finale Federer tegen Murray.

Na de victorie in 2002, 2003, 2009 en 2010 was ze ook de sterkste in 2012. Haar oudere zus Venus won in 2000, 2001, 2005, 2007 en 2008, zodat er al twaalf jaar sprake is van een stevige overheersing door de familie Williams. En bij de enkeltitel bleef het niet, want een paar uurtjes na de finale speelden Serena en Venus ook de finale van het dames dubbel. De Amerikaanse combinatie Huber en Raymond legde het af met 2-6 6-1 6-2.

Zoals vele debutanten in een finale van een grand slam, kwam Agi Radwanska wankel uit de startblokken. Het is ook niet niks, in een uitverkocht centre court tegen de levende legende Serena Williams strijden, met 2.000 punten voor de ranglijst en een miljoen pond op het spel. Serena is zulke situaties wel gewend, na dertien eerdere grand slam titels en dertien jaar leven in de spotlights. Radwanska had geen antwoord op de servicebommen van Serena en stond heftig onder druk in haar eigen service games. Al snel stond ze 5-0 achter.

De regenonderbreking op wimbledon deed de Poolse goed. In de tweede zet repareerde ze een break en kwam ze terug van 4-3 tot 4-4. En bij 5-6 wist ze zowaar met een perfect getimede break meteen de set te pakken. Zou het dan toch gebeuren? Want juist van Williams verwacht je op zulke momenten dat ze toeslaat. In de derde set kwam Agi echter alweer niet onder de druk op haar servicegames uit. Serena raffelde haar service spellen razendsnel af en brak daardoor het ritme van Radwanska, die het gevoel zal hebben gekregen dat zij de hele middag alleen maar aan het serveren is geweest.

In de derde set haalde Williams zelfs een game binnen door vier aces achtereen te slaan. Tijdens heel Wimbledon 2012 sloeg de kampioene meer dan honderd aces. In haar speech verwees ze naar haar medische problemen in 2011: “Ik kan niet beschrijven hoe ik mij nu voel. Een tijd geleden lag ik nog in het ziekenhuis. Destijds dacht er ik niet eens aan dat ik hier nog eens zou winnen”.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top