Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2012 LIVE: Rus makkelijk uitgeschakeld vandaag Murray

Wimbledon 2012. Op de vijfde dag van Wimbledon verdween de laatste Nederlander uit het enkelspel. Arantxa Rus was evenals bij Roland Garros 2012 de vaandeldrager van het Nederlandse tennis.

In Parijs kwam ze tot de vierde ronde, dit keer deed ze het aardig met de derde ronde. Van Nederlandse tennissers moeten we momenteel nu eenmaal niet meer verwachten dan dat ze een paar rondjes overleven.

Na de stunt in de tweede ronde, waarin ze de Australische topper Stosur versloeg in drie sets, was ze kansloos tegen de Chinese Shuai Peng. Rus kreeg geen enkel break point tegen de 26-jarige Peng en ging in de boot met 6-1 6-2. Pijnlijke cijfers, die duidelijk maken dat Rus incidenteel kan verrassen maar nog te licht is voor een serieuze rol in de vrouwentop.
Roger Federer laat fans schrikken

De fans van Roger Federer kregen de schrik van hun tennisleven, toen hun held met 2-0 in sets achterstond tegen de modale Fransman Julien Benneteau. De twee dertigjarigen streden onder het gesloten dak van het centre court op leven en dood met elkaar.

Federer was absoluut niet in beste doen. Vooral zijn volleys belandden teleurstellend vaak in het net, terwijl hij juist op gras met zijn rushes naar het net het verschil wil en kan maken. Vier sets lang was de Fransman gelijkwaardig aan de zesvoudige winnaar. In de tie-break naderde hij de winst tot op twee punten. In de vijfde set was Benneteau fysiek op en was het snel gedaan: 4-6 6-7 6-2 7-6 6-1 voor Federer.
Andy Murray Engelands hoop

De Engelsen zijn elk jaar al overdreven optimistisch over de kansen van hun Britse deelnemers. Dit jaar wordt de hysterie versterkt, doordat Murray in zijn speelhelft is verlost van Rafael Nadal. Want het was de Spanjaard die de licht ontvlambare Schot al twee jaar achtereen dwars zat in de halve finale Wimbledon.

Zaterdag speelt Murray in de derde ronde tegen Marcos Baghdatis, de Cyprioot die zijn kunststukje op de Australian Open van 2005 nooit meer kon evenaren. Destijds bereikte hij de finale, die hij verloor van Federer. Dat jaar kwam hij ook tot de halve finale van Wimbledon. De ietwat luie “Baggie” is een capabele grastennisser, maar langer dan twee sets zal hij Murray niet kunnen bijbenen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top