Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2012: Live de kwartfinales Federer – Youzhny en Djokovic – Mayer

Wimbledon tennis 2012 LIVE. Dinsdag deden de geplaatste spelers wat van hen wordt verwacht: winnen. De enige uitzondering betrof de overwinning van Florian Mayer op Fransman Richard Gasquet. De als 31e geplaatste Duitser versloeg de als achttien geplaatste Gasquet in vier sets. Vandaag de kwartfinales Wimbledon heren.

Zijn opmars stemt wel overeen met de revival van het Duitse tennis. Na de topjaren met Becker en Graf en daarna Tommy Haas moesten de Duitsers wachten op nieuwe successen. Dit jaar komen bij zowel de mannen alsook de dames twee van de acht kwartfinalisten voor Wimbledon tennis 2012 uit Duitsland.

De twee Duitse dames troffen elkaar in de kwartfinale. Kerber (als achtste geplaatst) had in de tie-break van de tweede set al enkele matchpoints. Lisicki pakte echter de set en mepte zich in de beslissende set naar een 5-3 voorsprong. Met haar service, de hardste van het damescircuit, leek de zege binnen bereik. Het lukte echter niet om de ballen binnen de lijnen te houden. Kerber pakte vier games op rij en won met 6-3 6-7 7-5. Lisicki behaalt een teleurstellend rendement met haar mokerslagen, want Kerber won 48% van de punten op de service van Lisicki. Dat wordt oefenen op plaatsing van de opslag.

De winnares van 2010, Serena Williams, onttroonde de titelverdediger Petra Kvitova: 6-3 7-5. Elke ronde wordt Williams sterker, serveert ze secuurder, maakt ze minder fouten en neemt haar wilskracht toe. Zij laat zien wat een goed geplaatste, keiharde service voor schade kan uitrichten. Kvitova won slechts 26% van de punten op Williams’ opslag.

Federer – Youzhny

Alweer is Federer present in de kwartfinale van een grand slam. Dat kunstje flikt hij al 29 keer op rij, terwijl honderden tennissers er van dromen om ooit, één keertje, als alles mee zit, zo ver te komen op een slam. Hij speelt tegen de Rus Youzhny, ook al een dertigplusser. Traditioneel heeft de Zwitser geen moeite met hem. De onderlinge stand is 13-0. Vorig jaar versloeg hij Youzhny in de vierde ronde van Wimbledon, in vier sets.

Djokovic – Mayer

De “Serbinator”, oftewel Novak Djokovic uit Servië, treft voornoemde Mayer. De Duitser (ATP 29) verloor in de vorige vier rondes al vier sets, terwijl Djokovic alleen verslapte in de openingsset tegen Stepanek. Acht jaar geleden reikte de toen twintigjarige Mayer ook tot de kwartfinale. In de jaren daarna kon hij dat stormachtige begin van zijn loopbaan geen vervolg geven. Dit wordt waarschijnlijk een heerlijke partij voor Djokovic om binnen twee uur en met een game of tien verlies af te raffelen.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top