Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2012 kwalificatie: Bemelmans en Authom bijna in hoofdtoernooi

Kwalificatie toernooi Wimbledon Tennis 2012. De Belgische tennissers Ruben Bemelmans en Maxime Authom staan in de derde ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon Tennis 2012.

Aan het begin van de “qualies” melden 132 tennissers zich met de droom om deel te nemen aan het grootste tennistoernooi ter wereld. Drie rondes later zijn er nog zestien over. Zij worden toegelaten tot het hoofdschema van Wimbledon, dat van start gaat op maandag 25 juni 2012.

Authom won van Simon Greul met 6-2 6-2. Zijn 31-jarige Duitse tegenstander heeft al ruim tien keer het hoofdschema van een Grand Slam bereikt, en vaak gebeurde dat via de kwalificaties. Knappe prestatie dus van Authom om zo’n ervaren speler met heldere cijfers te verslaan. In de derde ronde treft Authom Simon Bolelli uit Italie. Authom kan zijn landgenoot Malisse opbellen om wat tips te vragen, want vorige week versloeg hij de gravelspecialist op het gras van Queens in Londen. “Super Bol” is wel een gevaarlijke klant, want vorig jaar won hij in de tweede ronde van Wimbledon van de Zwitser Wawrinka.

Bemelmans rekende af met Arnau Brugues-Davi: 7-2 6-2. Hij moet nu de Oezbeek Farrukh Dustov verslaan om ook volgende week in actie te mogen komen op de banen van de All England Club. De zesentwintigjarige Dustov had tot dit jaar nog nooit een toernooi op gras gespeeld, behalve dan vier wedstrijdjes in de Davis Cup. Die hij allemaal verloor. De kans lijkt dus groot dat Bemelmans voor het tweede jaar achtereen de hoofdtabel bereikt.

Tamaryne Hendler redde het niet tegen Coco Vandeweghe. De Belgische tiener legde het af met 6-1 6-2. Geen schande, want de Amerikaanse had twee weken geleden veel vertrouwen op gras opgedaan door de finale te bereiken van het challenger in Nottingham.

De enige Nederlandse kandidaat bij de dames is Bibiane Schoofs. Na de niet onaardige prestaties van Rus, Bertens en Hogenkamp eerder dit jaar kan zij misschien ook een klein doorbraakje forceren. De eerste horde werd soepel genomen, want Dia Evtimova uit Bulgarije was kansloos: 6-2 6-2. In de tweede ronde speelt ze tegen Saisai Zheng. De achttienjarige Chinese is de nummer 211 van de ranking en won vorige maand een challenger op gras in Kurume, Japan.

Authom speelt de derde partij op baan C, Bemelmans staat geprogrammeerd in het tweede duel op baan tien en Schoofs mag schitteren in de tweede partij op baan één. Op alle banen begint de actie om 11.00 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top