Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2012: Goffin en Wickmayer op Grand Slam uitgeschakeld

Wimbledon 2012. Op dag zes van Wimbledon te Londen zijn twee Belgen uit het toernooi gewipt. David Goffin verloor van de Amerikaan Mardy Fish.

Als de 21-jarige Goffin het duel op Wimbledon wel had gewonnen, zou hij pas de tweede speler ooit zijn die bij zijn eerste twee Grand Slams minstens de vierde ronde bereikt. Vorige maand debuteerde hij op Roland Garros als qualifier en niemand minder dan Roger Federer versloeg hem pas in de vierde ronde.

Tegen Mardy Fish lonkte een nieuwe vierde ronde. De 30-jarige Amerikaan is weliswaar een gevaarlijke klant op gras, gezien zijn lastig te retourneren service en harde, no-nonsense klappen, maar fysiek gezien is Fish niet in topvorm. In mei werd hij nog aan zijn hart geopereerd. Goffin kwam dichtbij: 6-3 7-6 7-6. In de tie-breaks was het verschil zo klein als maar kan. Fish won ze beide met 8-6. Zijn service maakte het verschil, want Fish pakte maar liefst 89% van de punten op zijn eerste service.

Yanina Wickmayer delfde in de derde ronde op Wimbledon het onderspit tegen Tamira Paszek uit Oostenrijk. De 21-jarige Paszek won vorige week het grastoernooi in Birmingham en versloeg daar onder meer Pironkova, Bartoli en Kerber.

Een geduchte tegenstander dus, maar Wickmayer (WTA 36) bood prima weerwerk. Sterker nog, ze zal zich voor de kop slaan dat ze het duel verloor, want ze plaatste meer service breaks (negen versus acht) dan Paszek en maakte ook meer punten (117 tegenover 115). Op de zogeheten big points, in de eindfase van de tweede en derde set, drukte Paszek echter door: 2-6 7-6 7-5.

Zondag is traditioneel een rustdag op Wimbledon. Ondanks de regenbuitjes hier en daar, hoeven er dit jaar geen duels ingehaald te worden op zondag. Maandag wordt het tennis toernooi hervat. Xavier Malisse, de enige resterende Belg, kruist dan de rackets met Roger Federer. Beide dertigers hebben negen keer eerder tegen elkaar getennist en alle keren won de Zwitser.

De nummer drie van de wereld zegt over Malisse: “Ik denk dat gras de beste ondergrond is van Malisse. Hij leest het spel uitstekend en beweegt heel goed.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top