Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2012 finale heren: Roger Federer tegen Andy Murray

Federer – Murray Finale Wimbledon 2012. Wimbledon bood zijn toeschouwers vrijdag twee prima halve finales, waarin Roger Federer en Andy Murray zich plaatsten voor de finale van zondag om 15.00 uur.

De ontketende Zwitser was in twee uur en negentien minuten klaar met de titelverdediger Novak Djokovic: 6-3 3-6 6-4 6-3. Murray verrukte het Britse publiek met de 6-3 6-4 3-6 7-5 overwinning op Fransman Tsonga.

Wat Federer nu al twee wedstrijden achtereen vertoont in onverwacht, maar daarom niet minder welkom. De dertigjarige meester, door velen beschouwd als “goat” (greatest of all time), heeft na vier hobbelige en onzekere ronden zijn vroegere vorm hervonden. In de kwartfinale kwam Youzhny er geen moment aan te pas, in de halve finale legde hij Djokovic over de knie.

Al een paar jaar heeft Federer moeite met meerdere sets na elkaar foutloos spelen. Zijn eigenwijsheid heeft hem veel, heel veel opgeleverd in zijn loopbaan, maar keert zich tegen hem zodra hij de ene na de andere bal stijf onderin het net mept of meters uit. Hij blijft dan vertrouwen op een ommekeer en past zijn spel niet aan. Tegen de Djoker was er geen enkele reden voor om iets te veranderen, want hij serveerde als een beest, beperkte de unforced errors en kon ook in de langere rallies bijblijven. In de verloren tweede set was zijn niveau ook nog in orde, maar Djokovic sloeg louter onhoudbare services.

Vertoont Federer deze vorm ook zondag tegen Murray, die voor de vierde keer de finale van een slam speelt, dan wordt het een lastige middag voor de Brit. Ook tegen Tsonga toonde de 25-jarige Schot dat hij zich comfortabeler voelt in een defensieve positie dan een aanvallende. Te vaak koos hij in rally’s voor de veilige optie, zodat Tsonga gelegenheid kreeg om zijn machtige forehand stijf tegen de baseline te poeieren. Wel ging de energieke Fransman te vaak doldriest naar het net. Murray vindt het heerlijk om een doelwit vlakbij het net te hebben, zodat hij zijn passeerballen beter kan richten. Tsonga won 59% van de punten als hij naar het net stormde.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top