Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon 2011 top 5

Van 20 juni 2011 tot en met 3 juli 2011 vindt in Londen het prestigieuze Wimbledon toernooi plaats. Vorig jaar werd de derde Grand Slam van het jaar een prooi voor de nummer één van de wereld, Rafael Nadal.

Dit jaar staat de 25-jarige Spanjaard ook weer bij de grootste kanshebbers voor de titel.

Hieronder een overzicht van de vijf grootste kanshebbers.

1. Roger Federer

De 29-jarige Federer, vorige maand als outsider verliezend finalist op Roland Garros, wordt ondanks zijn derde plek op de wereldranglijst gezien als de grote favoriet voor de titel. Federer, zesvoudig winnaar van Wimbledon, behaalde vorig jaar slechts de kwartfinale in Londen. Hierin verloor hij van de latere verliezend finalist, Tomas Berdych.

2. Rafael Nadal

De huidige nummer één van de wereld kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met kanshebbers. Nadal die het toernooi tot nu toe twee maal won, zal dit jaar zijn titel moeten verdedigen in Londen. In het enige toernooi dat hij in de aanloop van Wimbledon speelde, bereikte hij de kwartfinale. Dit was bij het toernooi van Queens, hij verloor hier van Jo-Wilfried Tsonga.

3. Novak Djokovic

De Serviër Novak Djokovic, nummer twee van de wereldranglijst, bleef dit jaar maar liefst eenenveertig wedstrijden achtereen ongeslagen. De enige nederlaag die de 24-jarige Djokovic leed, was in de halve finale van Roland Garros. Hierin moest hij zijn meerdere erkennen in Roger Federer. Op Wimbledon is zijn beste prestatie een halve finale, dit was onder meer afgelopen jaar het geval.

4. Andy Murray

Net als de afgelopen jaren, verwachten de Britten ook dit jaar weer veel van Andy Murray. De nummer vier van de ATP-wereldranglijst moet er voor zorgen dat beker in eigen land blijft. Vorig jaar bereikte de 24-jarige Brit de halve finale. Hierin verloor hij van de latere winnaar, Rafael Nadal.

5. Juan Martin Del Potro

De vijfde kanshebber is Juan Martin Del Potro, de huidige nummer tweeëntwintig van de wereld. De Argentijn lijkt na lang blessureleed aan de pols weer helemaal terug. Dit bewees hij door onder meer het toernooi in Estoril en Delray Beach te winnen. Del Potro verloor afgelopen week in de derde ronde van het toernooi van Queens.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top