Voorspellingen ATP Tour Finals: Novak Djokovic favoriet bookmakers

Tennis wedden tips ATP Tour Finals 2018

Van zondag 11 tot en met zondag 18 november vindt in Londen de ATP Tour Finals plaats, het eindejaarstoernooi waarvoor de acht beste spelers van 2018 worden uitgenodigd. Rafael Nadal heeft zich afgemeld, waardoor Novak Djokovic en Roger Federer de twee topfavorieten zijn.

Tennis betting tips ATP Finals

De afzegging van Rafael Nadal kwam niet als een verrassing. De Spanjaard was al absent bij de Paris Masters en is rond deze tijd van het jaar traditioneel op zijn kwetsbaarst. Hij stond tweemaal in de finale van de ATP Finals maar won nog nooit.

Toch een serieuze lacune op zijn imposante cv, want Novak Djokovic gaat deze week op jacht naar zijn zesde titel en Roger Federer naar zijn zevende. John Isner neemt de plek in van Nadal en de andere debutant is Kevin Anderson.

Groepsindeling ATP Finals 2018

Djokovic is ingedeeld in de zogeheten Kuerten-groep met Alexander Zverev, Marin Cilic en John Isner. Federer heeft in de Hewitt-groep gezelschap van Kevin Anderson, Dominic Thiem en Kei Nishikori.

Laatstgenoemde is inmiddels ook redelijk ervaren op dit toernooi: hij stond in 2014 en in 2016 in de halve finale. De drie andere deelnemers van de ATP Finals kwamen nooit voorbij de groepsfase.
roger federer ATP Finals tennis weddenschappen | Getty

Roger Federer dol op indoor tennis

De tennistoernooi wordt indoor gespeeld en dat speelt Federer in de kaart. Hij is dol op die omstandigheden en heeft in de afgelopen twaalf maanden 21 van zijn 23 partijen met een dicht dak gewonnen.

Dit jaar bereikte de Zwitser zeven tennis finales, waarvan hij er vier won. Zijn score tegen andere toptienspelers is dit jaar zwak: twee gewonnen, vier verloren. Djokovic won elf van zijn veertien matches tegen de elite.

Nishikori en Anderson kanshebbers

Als Djokovic of Federer falen, wie heeft er dan de beste kans om minstens de finale van de ATP Finals te behalen? Nishikori lijkt dan de voornaamste kandidaat. Niet alleen omdat hij van de andere zes als enige ooit voorbij de groepsfase kwam, maar ook omdat hij in de vorige 12 maanden 20 van zijn 25 indoorpartijen won.

Kevin Anderson heeft dit jaar echter na Djoko en Fed het hoogste winstpercentage op hardcourt (75 procent). Het is ook nog wachten op de echte doorbraak van Zverev, die wel al drie Masters won, maar op de tennis grand slams alleen eenmaal de kwartfinale bereikte (Roland Garros 2018).

Voorspellingen ATP Finals 2018

Wedden op tennis? Novak Djokovic staat bij bookmaker Mr Green voor de eindzege op 1.67, gokken op Roger Federer levert je 3.50 x je inleg op bij een goede voorspelling. Durf je meer risico te nemen, zet dan bij de bookmakers in op de quotering van 16.00 op Kei Nishikori.