Ga naar hoofdinhoud

Voorbeschouwing vrouwendubbel

De twee vrouwendubbelteams die afgelopen jaar elk twee van de vier Grand Slam titels wonnen, doen beiden niet mee. Serena Williams en Yaroslava Shedova hebben laten afweten, en opeens liggen de kansen voor de titel in het vrouwendubbel op het Australian Open Tennis héél anders. Een kijkje…

Afgelopen jaar wonnen Serena en Venus Williams het vrouwendubbel op het Australian Open. Serena is er dit jaar niet bij, en haar zus Venus speelt niet met iemand anders. Venus speelt alleen in het enkelspel. Venus en Serena wonnen samen twee van de vier Grand Slam dubbels in 2010.

De andere twee Grand Slam dubbeltitels bij de vrouwen werden gewonnen door het duo Vania King uit de VS en Yaroslava Shedova uit Kazachstan. Ook dit dubbelteam is er niet bij dit jaar want Shedova heeft ook laten afweten. De andere helft van het team, Vania King speelt wel, dit jaar met de Spaanse Arantxa Parra Santonja. Het duo is niet geplaatst en zou wel eens een verrassing kunnen zijn.

Het nu als eerste geplaatste duo bestaat uit Flavia Pennetta uit Italië en Gisela Dulko uit Argentinië. Pennetta bereikte in 2005 samen met haar partner Elena Dementieva de finales van het US Open. In 2010 won Pennetta samen Dulko de titel in het dames dubbeltoernooi in Miami door Samantha Stosur en Nadia Petrova te verslaan. In de WTA staat het team op de eerste plaats van het vrouwendubbelklassement. Vorig strandden Dulko en Pennetta in de kwartfinales damesdubbel op het Australian Open.

Er spelen nog een aantal andere grote namen bij de damesdubbels. We zien Francesca Schiavone uit Italië, en Liezel Huber is natuurlijk een hele grote naam die al vaker grote dubbeltoernooien won. Samen met partner Cara Black won Huber vier Grand Slam titels in de damesdubbel, en twee in het gemengde dubbel met Bob Bryan Op het AUS Open speelt Huber met Nadia Petrova uit Rusland. Het duo is als derde geplaatst.

Cara Black speelt met Anastasia Rodionova: ze staan als vijfde geplaatst. Cara Black heeft de afgelopen jaren haar sporen verdiend in de dubbel en heeft 63 overwinningen op haar naam staan. Ook op de Australian Open kunnen we vuurwerk van deze dubbel-crack verwachten.

De Tsjechische Kveta Peschke en Sloveense Katarina Srebotnik staan als tweede geplaatst. Kveta Peschke had de afgelopen jaren vooral in de WTA-tour succes in de dubbels. Katarina Srebotnik werd vier keer tweede in een Grand Slam vrouwendubbeltoernooi, en in 2010 won ze de finale gemengd dubbel van Roland Garros met Nenad Zimonjić.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top