Ga naar hoofdinhoud

Vijf Nederlanders naar Roland Garros 2013

Roland Garros 2013 – tennis. Deze week heeft de organisatie van Franse Open Tenniskampioenschappen haar ‘entrylists’ bekendgemaakt. Maar liefst vijf Nederlanders mogen hun opwachting maken op Roland Garros 2013. Het grootste graveltoernooi ter wereld vindt plaats van 26 mei tot 9 juni 2013 in Parijs.

Bij de heren zijn Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zeker van deelname. Kiki Bertens en Arantxa Rus zijn de Nederlandse deelneemsters op Roland Garros. De Nederlandse tennissers in het kort:

Robin Haase gaat voor de vierde keer zijn opwachting maken op het gemalen baksteen in Parijs. Zijn hoogtepunt beleefde de 25-jarige Nederlander in 2011. Destijds behaalde hij een derde ronde. In de laatste editie ging hij helaas al in de tweede ronde onderuit. Hij won van James Blake, maar kwam veel te kort tegen de Amerikaan Mardy Fish.

Igor Sijsling begint over een maand aan zijn tweede Roland Garros. De Amsterdammer was in 2012 nog veroordeeld tot het kwalificatietoernooi, dat hij met verve doorstond. Echter gooide een schouderblessure roet in het eten, waardoor hij bij zijn debuut in vijf sets verloor van Gilles Muller.

Thiemo de Bakker, die sinds korte tijd weer terug is in de ‘magische top 100’, staat voor de derde keer in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Zijn beste prestatie boekte hij tijdens zijn debuut in 2010. De Bakker bereikte destijds de derde ronde in Parijs.

De mogelijke sensatie in het damestoernooi is de 21-jarige Kiki Bertens. De rechtshandige speelster, die momenteel op de rand van de top 40 staat, maakte vorig jaar haar debuut op grootste graveltoernooi ter wereld. In de eerste ronde ging ze in drie sets onderuit tegen Christina McHale.

De laatste Nederlandse die deelneemt aan Roland Garros 2013 is Arantxa Rus. De speelster uit Monster presteert de laatste twee jaar uitstekend in Parijs. In 2011 behaalde ze de derde ronde, na onder meer een overwinning op Kim Clijsters. Afgelopen jaar schopte ze het zelfs tot de vierde ronde, waarin Kaia Kanepi te sterk bleek.

Echter is ze sinds augustus zonder overwinning en heeft ze komende maand een hoop WTA-punten te verdedigen. Ze Nederlandse zal tot het uiterste moeten gaan om een terugval op de wereldranglijst te voorkomen.

Kwalificatie Roland Garros 2013

Naast de hierboven genoemde Nederlanders, gaan er vermoedelijk ook een aantal een poging wagen via het kwalificatietoernooi. Jesse Huta Galung, die deze week zijn debuut maakte op de Monte Carlo Rolex Masters, heeft zijn deelname al toegezegd.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top