Ga naar hoofdinhoud

Victoria Azarenka wint Australian Open Tennis 2013

Victoria Azarenka prolongeert titel Australian Open 2013. De Wit-Russische Victoria Azarenka heeft haar titel op de Australian Open met succes verdedigd. In een dramatische finale was ze niet veel beter, maar wel fitter dan Na Li. Na twee uur en drie kwartier was de finale over: 4-6 6-4 6-3.

De Chinese Li demonstreerde vanaf de start dat ze maar voor één ding uit bed was gekomen deze zaterdag: om Azarenka een tennislesje te geven. De dertigjarige Li krulde de bal met onmogelijke hoeken over het net en stelde het loopvermogen van Azarenka danig op de proef. De nummer één van de wereld werd met haar tekortkomingen geconfronteerd en kon niets anders dan verdedigen. Als Li over een sterkere serve zou beschikken, had die eerste set een vernedering kunnen opleveren. Van de tien games in de eerste set, eindigden er zeven in een break.

In de tweede set vocht Azarenka terug. Ze nam een 3-1 voorsprong en zag vervolgens dat Li door haar enkel ging. De toegesnelde arts probeerde het leed te verzachten. Met een ingepakte voet was het ineens veel lastiger om Azarenka aan het wankelen te brengen. De foutenlast ging bij de titelverdediger omlaag. Toch bleef de finale ook in deze een foutenfestival en van deze tien games leidden er vijf tot een break.

In de beslissende set werd bij een stand van 2-1 voor Li de wedstrijd onderbroken voor het traditionele vuurwerk, dat op Australian Day wordt afgestoken. Tien minuten later mochten de dames de partij hervatten. De toeschouwers hoopten op meer vuurwerk maar kwamen bedrogen uit. Li ging alweer door haar enkel en viel zo ongelukkig tegen de grond, dat haar hoofd een flinke smak opliep.

Li vocht nog voor wat ze waard was en deelde veel meer winners uit dan haar secure opponente. Azarenka toonde op de belangrijkste momenten haar killer instinct. Ze benutte alle drie de breakpoints in de derde set. Na haar overwinning liep ze met betraande ogen naar haar players box op de tribune.

Azarenka blijft dankzij de winst op de eerste plaats van de mondiale ranglijst staan. Ze krijgt 2,43 miljoen dollar op haar rekening gestort. En Li heeft nu de dubieuze eer, dat ze als enige vrouw in de afgelopen 26 grand slams een 1-0 voorsprong in de finale heeft verspeeld. Ze deed dat bovendien tweemaal, want twee jaar terug stond ze in de finale van de Australian Open ook 1-0 voor tegen de latere winnaar Clijsters.

Finale Dames Rolstoeltennis voor Aniek van Koot

Aniek van Koot won zaterdag het damestoernooi voor rolstoeltennissers. Ze versloeg de Duitse Ellerbrock met 6-1 1-6 7-5.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top