Ga naar hoofdinhoud

Venus Williams niet in actie op Australian Open 2012

De Amerikaanse tennisster Venus Williams ontbreekt op de Australian Open. De voormalige nummer één van de wereld voelt zich nog niet fit genoeg, om deel te nemen aan het eerste Grand Slam toernooi van het jaar. Dit maakte de oudste van de ‘Williams sisters’ maandag bekend.

“Ik wil in februari terugkeren in het tenniscircuit”, aldus Williams. De 31-jarige Amerikaanse onthulde eind augustus, na haar uitschakeling in de eerste ronde van de US Open, dat ze lijdt aan het Syndroom van Sjögren, een auto-immuunziekte die haar energie aantast en gewrichtspijnen bezorgt.

Met behulp van een speciaal dieet werkt Williams hard aan haar rentree. De planning was om begin deze maand mee te doen aan het toernooi van Auckland. Echter meldde ze zich in december af. “Ik kom steeds dichter bij de juiste vorm. Mijn dieet en fitness schema zorgen ervoor dat ik flinke stappen heb gemaakt wat betreft mijn gezondheid”, aldus Williams. “Het duurt niet lang meer voor ik klaar ben om mijn rentree op de WTA Tour te maken.”

Toernooidirecteur Craig Tiley van de Australian Open sprak eind december nog de verwachting uit dat Williams mee zou doen aan het tennisevenement in Melbourne.
Kwalificatietoernooi Australian Open

Deze week wordt er in Melbourne gestart met het kwalificatie toernooi van de Australian Open Tennis 2012. Jesse Huta-Galung, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, Kiki Bertens en Bibiane Schoofs zijn de Nederlandse deelnemers in dit kwalificatie toernooi.

Robin Haase, Aranxta Rus en Michaella Krajicek zijn al verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi. Thomas Schoorel heeft eerder al laten weten niet af te reizen naar Australië.

Diegene die drie kwalificatierondes weet te overleven, zal mogen deelnemen in het hoofdtoernooi van het eerste Grand Slam toernooi van 2012. Wie Huta-Galung, de Bakker, Sijsling, Bertens en Schoofs zullen treffen, wordt vandaag of morgen bekend gemaakt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top