US Open tennis voorspellingen: Djokovic favoriet bookmakers

US Open tennis voorspellingen

Maandag 27 augustus begint het US Open, de vierde grand slam op de tenniskalender. Novak Djokovic, die eerder deze zomer zegevierde op Wimbledon, start als favoriet. Titelhouder Rafael Nadal is echter ook een serieuze kandidaat, terwijl er wat meer twijfels bestaan over Roger Federer.

Hoe heeft de Big Four tot op heden gepresteerd en wat zijn de kansen van Kiki Bertens op het US Open? Robin Haase zal vermoedelijk niet verder komen dan hooguit de tweede ronde.

US Open tennis voorspellingen

De Servische tennismachine Novak Djokovic staat bij bookmakers op 3.40 voor de winst en die quotering toont aan dat het mannentennis zich in een soort overgangsperiode bevindt. Vele slams kwamen en gingen waarin de favoriet een odd had van onder de 2.00 of in elk geval niet veel hoger dan dat.

Hoe lang gaat de big three of four nog mee?

Ondanks dat de big three (Federer, Nadal, Djokovic) de ATP-tour nog steeds in een wurggreep houdt, moet ook worden geconstateerd dat ze als dertigers veel blessuregevoeliger zijn geworden.

Niet langer zijn zij, plus Andy Murray, een zekerheidje voor minstens drie halve finales op de vier tennis grand slams per jaar.

3.40 x je inleg indien Djokovic US Open wint – onderaan meer

Roger Federer en Rafael Nadal besten

Van begin 2017 tot nu zijn er zeven slams geweest. In theorie had de big four dus samen 28 keer in de halve finale kunnen staan (voor het gemak laten we de loting buiten beschouwing, alhoewel die het soms onmogelijk maakt dat ze alle vier bij de laatste vier komen).

Het lukte Nadal vijfmaal, Federer viermaal, Djokovic eenmaal en Murray ook eenmaal, dus samen elf keer. Kortom, ‘Fedal’ trekt de kar van de grote vier, maar hoe betrouwbaar zijn de oudste twee van het kwartet zo aan het einde van het tennisseizoen?

Hardcourt statistieken 2018

Rafael Nadal heeft in elk geval de beste score op hardcourt in de afgelopen 52 weken. De Spanjaard won 90 procent van zijn partijen, Federer 88, Djokovic 73 en Murray speelde simpelweg in die periode niet op die ondergrond (de Schot miste de vorige vier slams).

Kijken we alleen naar het aantal zeges dan is Juan-Martin del Potro koploper en komt David Goffin ook goed mee op plek drie.

US Open: Robin Haase en Kiki Bertens

Robin Haase opent tegen Mackenzie McDonald (ATP 79) en kan daarna Goffin treffen. Twee keer eerder haalde de Hagenaar de tweede ronde in New York en dat lijkt nu ook het hoogst haalbare.

Kiki Bertens is als dertiende geplaatst en speelt in de eerste ronde tegen Kristyna Pliskova (WTA 96). Ze kan pas in de derde ronde een andere geplaatste dame tegenkomen, Mihaela Buzarnescu, een Roemeense die op late leeftijd enorme progressie maakt.

Tips US Open weddenschappen

Novak Djokovic staat zoals gezegd op 3.40 voor de winst. Rafael Nadal noteert 4.00 en een titel voor Roger Federer levert je bij een goede voorspelling 5.50 x je inzet op.

Onze tip voor het wedden op US Open is dat Stefanos Tsitsipas minstens de halve finale haalt (en dus zijn kwart van het speelschema overleeft) op 10.00 bij bookmaker Mr Green.

Robin Haase en Kiki Bertens betting

Voor Robin Haase is de bet “uitgeschakeld in eerste of tweede ronde” een must, zelfs met odds van 1.30.

Kiki Bertens is ondanks haar fraaie titel in Cincinnati niet ineens een hardcourt specialist, maar geloof je toch in haar kansen, pak dan de 6.00 op een kwartfinaleplek.