Ga naar hoofdinhoud

US Open Tennis 2012: loting Nederlanders op het US Open

US Open 2012. 24 augustus 2012. Gisteren heeft in New York de loting voor het hoofdtoernooi van de US Open Tennis 2012 plaats gevonden. Michaella Krajicek heeft geloot tegen Pauline Parmentier , Kiki Bertens treft Christina McHale en Arantxa Rus zal gaan spelen tegen Galina Voskoboeva. De enige mannelijke Nederlandse deelnemer tot nu toe, Robin Haase, komt uit tegen Feliciano Lopez.

Vooral Krajicek en Rus mogen blij zijn met hun loting, zij treffen beide een tegenstander die lager staat op de wereldranglijst. Voor Krajicek zal het weer het eerste toernooi worden, sinds haar virusinfectie. Vorig jaar bereikte ze als qualifier de tweede ronde, ze moet dus de nodige punten verdedigen komende week. Een goed begin tegen Parmentier zal nodig zijn.

Bertens zal minder blij zijn met haar loting tegen de Amerikaanse McHale. De 20-jarige Bertens trof haar leeftijdsgenoot al twee keer eerder. Tijdens het Future toernooi in Alkmaar drie jaar geleden, had ze weinig in te brengen: 6-0 6-2. Eerder dit jaar trof de Nederlandse McHale opnieuw, in de eerste ronde van Roland Garros. Ondanks het winnen van de eerste set, ging ze toch onderuit: 2-6 6-4 6-4. Laten we hopen dat de uitdrukking “driemaal is scheepsrecht” in dit duel tot zijn recht komt.

Tweevoudig ATP-winnaar Haase zal in de eerste ronde ook spelen tegen een geplaatste speler, hij treft de 30-jarige Lopez uit Spanje. In de twee onderlinge wedstrijden die beide heren afwerkten, lagen de verschillen dicht bij elkaar. De eerste maal, op het Challenger toernooi in Mons 2006, zegevierde Lopez met 4-6 7-6 6-2. Vorig jaar was Haase de sterkste, in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Kitzbühel: 1-6 6-4 6-3. In de tweede ronde kan Haase Andujar of Bellucci treffen.
Sijsling behoudt kans op US Open 2012 debuut

Naast de eergenoemde Nederlanders, maakt ook Igor Sijsling (ATP-77) nog kans op een plaats in het hoofdtoernooi. De Amsterdammer heeft gisteren de laatste kwalificatieronde bereikt. Vanavond om 20.30 uur Nederlandse tijd zal Sijsling zijn beslissende wedstrijd gaan spelen tegen Josselin Ouanna (ATP-145) uit Frankrijk.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top