Ga naar hoofdinhoud

US Open Tennis 2011 in aantocht

Vanaf 29 augustus 2011 staat in “The Big Apple” alles in het teken van de US Open Tennis 2011. Gedurende twee weken wordt er op het hardcourt van Flushing Meadows gestreden om de titel van de US Open 2011, de laatste Grand Slam van het jaar.

Net als de voorgaande jaren wordt er gestreden in vijf verschillende categorieën: herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en het gemengd dubbel. Gezien de sterke concurrentie zal het voor de titelhouders erg moeilijk worden om hun titel met succes te gaan verdedigen.

In 2010 ging het single toernooi van het US Open Tennis 2011 naar de als eerste geplaatste Spanjaard Rafael Nadal. Het was zijn eerste titel in New York. In de finale was Nadal in vier sets te sterk voor de Serviër Novak Djokovic. Het ligt voor de hand dat de twee heren elkaar ook dit jaar weer in de finale treffen, ze zijn immers de nummer één en twee van de wereld op dit moment.

Kim Clijsters was, net als in 2009, de winnares van het damesenkelspel van het US Open 2011. In de finale was de Belgische met grote cijfers te sterk voor de als zevende ingeschaalde Vera Zvonareva. Het werd in korte tijd 6-2 en 6-1 voor Clijsters.

Het is afwachten of de Belgische voor het derde jaar op rij de titel in de wacht kan slepen. De huidige nummer één van de wereld, Caroline Wozniacki, heeft nog steeds geen enkele Grand Slam aan haar erelijst toe kunnen voegen en is hier erg op gebrand.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top