Voorspellingen US Open tennis finale: bet Del Potro – Djokovic

Voorspellingen US Open finale tennis Del Potro – Djokovic
Zondag 9 september 2018

Zondag om 22:00 uur begint de finale van de US Open, waarin tweevoudig winnaar Novak Djokovic het opneemt tegen de eenmalig winnaar Juan Martin Del Potro.

Onderaan mijn tennis betting tip voor deze wedstrijd. We kunnen er wel vanuit gaan dat Delpo minsten een set wint….

De comeback van Novak Djokovic

Vorig jaar zette Djokovic na Wimbledon een punt achter zijn tennisseizoen en zijn comeback begin 2018 verliep moeizaam. Het duurde tot juni voordat hij op het gras van Queens eindelijk in een finale stond.

Zijn overwinning op Wimbledon, Cincinnati en vervolgens de zes gewonnen partijen hier op het US Open Grand Slam in New York, bevestigen dat de Serviër weer de honger en fitheid van vroeger heeft hervonden.

Mantra Pepe Imaz niet aangeslagen

Een tijdje trok de Serbinator op met Pepe Imaz, een voormalige tennisser die nu als een soort hippiegoeroe een mantra van ‘peace and love’ predikt. Hij wilde Nole bijbrengen dat spelvreugde en meedoen belangrijker zijn dan winnen.

Tennis tips US Open finale bookmakers GettyHet doel was om druk en spanningen weg te nemen – en juist daardoor wel weer meer te winnen. De aanpak sloeg niet aan. Topsport gedijt nu eenmaal niet bij een vrijblijvende aanpak.

Djokovic heeft in de afgelopen weken ouderwets weer een paar rackets kapot geslagen. Zo zien de fans hem het liefst. Niks vrede en liefde: de Djoker moet de bal en zijn opponent willen opvreten.

Succes Del Potro op US Open

Ook Juan Martin Del Potro heeft in zijn loopbaan de nodige comebacks moeten maken. Zijn lichaam zit onder de littekens na liefst vier polsoperaties. Maar de ‘Tower of Tandil’ staat weer fier overeind.

In 2014 en 2015 speelde hij in totaal slechts veertien partijen. In 2016 krabbelde hij op met een kwartfinaleplek op de US Open en vorig jaar strandde hij in New York in de halve finale.

52 tenniswedstrijden gewonnen

Ondertussen pakte hij eerder dit jaar ook de halve finale op Roland Garros en kwartfinale op Wimbledon mee. Kortom: de Argentijnse nummer drie van de tennis ranking hoort er weer helemaal bij en lijkt consistenter dan in zijn eerdere bloeiperiode.

Niemand won dit jaar tot nu toe meer tenniswedstrijden dan Del Potro: 52 stuks. Het tekent dat hij conditioneel niks mankeert en fysiek de zwaarste beproevingen aankan.

Voorspellingen US Open finale 2018

Is de Novak Djokovic van nu net zo sterk als in zijn piekjaren 2011 en 2016? Een manier om daar naar te kijken is via ELO-ratings die tennisliefhebbers online bijhouden.

Djokovic zit fors onder zijn piekrating op hardcourt uit 2016. Delpo kan ook niet tippen aan zijn topstand (uit 2009), maar het verschil is minder groot.

De Argentijn heeft in de laatste 52 weken ook een hoger percentage aan opslaggames gewonnen (85 versus 83 procent), maar breekt op hardcourt wel minder (23 versus 26 procent). De head to head is 14-4 voor Djokovic.

Tip wedden op Del Potro – Djokovic

En dan nu de beste wedden op US Open tip voor zondag. De odds op winst Novak Djokovic zijn 1.45 en een overwinning voor Juan Martin Del Potro levert je 2.85 x je inleg op.

Del Potro gaat minstens een set winnen, dus we tippen de over 3,5 sets @1.44 bij bookmaker Mr Green. Of beter nog de over 39,5 games met de quotering van 1.78. $ucces!