Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 tennis LIVE: Federer – Young en Haase – Lopez

US Open 2012 – tennis. Van maandag 27 augustus tot en met zondag 9 september 2012 vindt op de tennisbanen van Flushing Meadows het US Open plaats. Het is het vierde en laatste grand slam van 2012.

US Open 2012 laatste Grand Slam van het jaar in New YorkBij de heren verdedigt Djokovic zijn titel en bij de dames is Stosur de huidige kampioen.

Het tijdsverschil tussen New York en Nederland is zes uur. Dat betekent dat zodra de openingspartij om 11.00 in de morgen begint, het in Nederland alweer 17.00 uur in de middag is. Het komt ook voor dat een partij pas tegen middernacht plaatselijke tijd begint en dat in Nederland alweer een prille ochtend is aangebroken.
Roger Federer – Donald Young

(ongeveer 02.00 uur in de nacht)

Voor Federer, die vorig jaar in de halve finale van de US Open bleef steken, staat er direct een avondpartij op het programma. De Zwitser houdt wel van de atmosfeer in het volgepakte, door felle schijnwerpers verlichte Artus Ashe stadion.

Zijn tegenstander is de Amerikaan Donald Young, de 23-jarige nummer tachtig van de wereld. Vorig jaar kwam Young tot de vierde ronde en leek hij eindelijk door te breken tot de top van het internationale tennis. Dit jaar verloopt echter beroerd voor hem, want van zijn 24 partijen verloor hij er maar liefst 21.

Federer bereidde zich op de US Open voor door twee weken terug op het hardcourt van Cincinnati te spelen. En met succes, want hij versloeg in de finale Djokovic.
Robin Haase – Feliciano Lopez

(laatste partij op baan 4, rond middernacht)

Haase en Igor Sijsling zijn op de US Open de enige Nederlandse troeven bij de heren. De Hagenaar Haase treft in de eerste ronde de Spanjaard Lopez. In tegenstelling tot de andere Spaanse tennissers, is Lopez geen geboren gravelspeler maar prefereert hij juist de snellere banen zoals in New York.

Haase zal waarschijnlijk moeite krijgen met de snerpende serve van Lopez. De onderlinge stand is 1-1. In 2006 won de dertigjarige Lopez van de toen nog piepjonge Haase en in 2011 was Haase op gravel sterker.
Pauline Parmentier – Michaela Krajicek

(laatste partij baan 6, rond middernacht)

Micha Krajicek maakt eindelijk haar come-back na maandenlang blessureleed. Krajicek afgelopen weekend naar buiten dat de doktoren een hartprobleem hebben geconstateerd en dat ze ook nog eens kampte met ademhalingsproblemen. “Het was geen vrolijke periode. Ik ben eigenlijk het afgelopen halfjaar niet echt topfit geweest”, zegt ze.

Vorig jaar verloor ze op hardcourt de tot nu toe enige partij tegen de Francaise Parmentier.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top