Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 Tennis halve finale LIVE: Azarenka – Sharapova

US Open 2012 – tennis. Vandaag, 7 september, treffen twee tennissters uit Oost-Europa elkaar in de halve finale van de US Open. Victoria Azarenka, als eerste geplaatst in New York, strijdt met Maria Sharapova uit Rusland om een plek in de finale. De wedstrijd begint na 19.45 uur in het Arthur Ashe stadion.

Victoria Azarenka in halve finale US Open 2012Azarenka kwam met groot gemak door de eerste vier rondes heen. Ze verloor slechts tien games in acht sets, waardoor ze aan het zelfvertrouwen kon werken en tegelijk niet al te vermoeid raakte. In de kwartfinale tegen titelverdediger Samantha Stosur kwam dat goed van pas, want het was een harde, gelijkopgaande strijd, die pas diep in de tie-break van de derde set werd beslist.

Sharapova, winnares in 2006, ging in de eerste drie rondes als een wervelwind door het toernooi heen. In de vierde ronde veroorzaakte Petrova enkele problemen. De landgenote van Sharapova exposeerde de zwakker geworden service. Voorheen had Sharapova vanaf de opslag controle over haar servicepunten, tegenwoordig zijn de topspeelsters in staat om vaker de rally over te nemen. Ook in de kwartfinale tegen Bartoli had Sharapova een derde set nodig. Tot nu toe heeft ze in 2012 al haar driesetters gewonnen. Sinds haar winst in 2006 kwam ze niet meer verder dan de vierde ronde. Die negatieve trend is dus nu gekeerd.

De onderlinge stand spreekt in het voordeel van de Wit-Russische Azarenka. Het is 5-4, al heeft Sharapova het psychologisch voordeeltje dat ze de laatste ontmoeting won. In Stuttgart werd het op gravel 6-1 6-4. Op hardcourt buitenbanen is de stand 4-2 voor Azarenka. Sharapova won in de afgelopen vier duels op die ondergrond zelfs geen enkele set.

Door de halve finale te bereiken is Azarenka vook na de US open de nummer één op de WTA ranking. “Maar ik wil meer”, zei ze. “Ik wil deze titel supergraag winnen. Ik ga alles doen en alles geven wat nodig is. Tegen Stosur had ik graag wat eenvoudiger gewonnen. Aan de andere kant geeft het een grote kick om te weten dat ik ook lastige partijen op basis van strijdlust kan winnen.”

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top