Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 tennis finale dames: Azarenka vs. Williams LIVE

US Open 2012 finale dames. De finale van het US Open 2012 gaat vanaf 01.00 uur (zondagmorgen) tussen Victoria Azarenka uit Wit-Rusland en de beste speelster van deze eeuw tot nu toe, Serena Williams.

De Amerikaanse heeft deze titel al drie keer eerder veroverd. Al in 1999 triomfeerde ze in New York en daarna in 2002 en 2008. Twee keer strandde ze in de finale.

De 23-jarige Azarenka speelt sinds 2006 mee op de WTA tour. De doorbraak kwam in 2009 met plekken in de kwart finales van Roland Garros en Wimbledon. Dat ze genoeg kracht en wilskracht had om de absolute top te bereiken bleek toen al, maar in de jaren daarna moest ze werken aan haar precisie en consistentie. In haar halve finale tegen Maria Sharapova (3-6 6-2 6-4) toonde Azarenka atletischer te zijn en meer loopvermogen te hebben dan de Russische. Serena zal haar absoluut kris kras over de baan sturen en dan is het van groot belang om ook nog in de loop een gevaarlijke bal terug te slaan.

Azarenka maakte een einde aan een puike reeks van Sharapova, want ze had dit jaar alle twaalf driesetters gewonnen. De Wit-Russische heeft er echter ook een handje van om lange partijen naar zich toe te trekken, want in de kwart finale moest de tie-break uitkomst bieden in het duel met titelverdediger Stosur. Niet eerder kwam ze voorbij de vierde ronde van het laatste grand slam van het seizoen.

Serena Williams had in haar halve finale zoals verwacht geen kind aan Sara Erani. De Italiaanse probeerde het wel, maar met haar vrij krachteloze spel vond ze geen ingang. En als er dan toch ergens hoop gloorde, dan timmerde Williams dat meedogenloos weg met haar heerlijke service. Negen aces vlogen langs het racket van de hulpeloze Errani, die afdroop met 6-1 6-2. Ze kon geen enkel breakpoint forceren op de service van Williams.

Ook in de finale zal de service de belangrijkste slag zijn. De gemiddelde snelheid van Williams’ eerste service is 108 mph, terwijl Azarenka niet verder komt dan 96 mph. Azarenka produceerde geen enkele ace tegen Sharapova en moest dus hard werken in haar eigen servicegames. Dat kost bakken energie, die eigenlijk nodig zijn in de returngames. Williams heeft in totaal al 50 aces geslagen.

De onderlinge stand is 9-1 voor de Amerikaanse en het ligt in de lijn der verwachting dat het 10-1 wordt.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top