Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 tennis: Djokovic favoriet winst Grand Slam

US Open – tennis. Op maandag 27 augustus begint het laatste Grand Slam van het jaar, te weten het US Open in New York. Het is een razend drukke zomer voor de tennissers.

Van eind mei tot begin september moeten ze drie grand slams plus de Olympische Spelen afwerken. Een conditionele voorsprong kan dus op het US open de doorslag geven.

Het was bij het mannentennis tot nu toe een boeiend jaar. In de afgelopen jaren was er telkens één speler boven de rest verheven. In 2008 was het Nadals jaar, in 2009 kwam Federer keihard terug, in 2010 was Nadal weer uitmuntend en in 2011 domineerde Djokovic.

In 2012 kon niemand zich losmaken van de rest. De “big three” hebben allemaal één Grand Slam gewonnen en Andy Murray ging er vandoor met de Olympische titel, beslist geen misselijke “troostprijs”.

Lleyton Hewitt, een voormalige kampioen op Flushing Meadows in New York, en de Amerikaan James Blake krijgen een wildcard van de US Open organisatie. De oudgedienden hoeven zich niet te kwalificeren. Het kan voor beide spelers wel eens de laatste keer zijn dat ze op de hardcourt banen verschijnen. Rafael Nadal kan nog niet bevestigen dat hij deelneemt. Sinds hij in de tweede ronde van Wimbledon verloor, werkt hij aan zijn herstel, zonder een competitieve wedstrijd te spelen.

Novak Djokovic, de nummer twee van de wereld, won vorig jaar de US Open. Hardcourt is zijn favoriete ondergrond en hij lijkt daarom de beste kaarten in handen te hebben voor de editie van 2012. Afgelopen weekend bewees hij al in vorm te zijn door de Masters in Toronto te winnen, evenals in 2011.

Bij de dames heerst er twijfel over Maria Sharapova. De verliezende finaliste in de Olympische finale heeft een virusinfectie en heeft daardoor al twee toernooien op rij af moeten bellen.

De Nederlandse troeven Kiki Bertens en Arantxa Rus beginnen in de week voorafgaand aan het hoofdtoernooi aan het kwalificatietoernooi. Ze moeten drie ronden overleven om zich te plaatsen. De Belgische Kim Clijsters speelt haar laatste Grand Slam. Ze gaat zich na dit seizoen wijden aan het moederschap.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top