Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 halve finale met Berdych – Murray LIVE

US Open 2012 halve finale. Thomas Berdych uit Tsjechië en Andy Murray uit Schotland treffen elkaar in de halve finale van het US Open. Het is de eerste keer dat de Tsjech voorbij de vierde ronde komt in het laatste grand slam van het seizoen.

Murray was vier jaar geleden de verliezende finalist en kwam ook vorig jaar tot de halve finale. De wedstrijd begint om 17.00 uur in het Arthur Ashe stadion.

Murray behoort al vier jaar tot de absolute top van het mannentennis. In de afgelopen tien grand slams kwam hij minstens acht keer in de halve finale terecht. Het wachten is op de echte doorbraak met een grote titel, al zullen zijn fans vinden dat de Olympische titel van deze zomer minstens zoveel waard is als een grand slam.

De 25-jarige Murray maakte in de kwart finale tegen Cilic geen beste indruk. Hij stond één set en 5-1 achter, toen de zenuwen vat kregen op zijn tegenstander en de foutenlast bij de Kroaat ineens explodeerde. Murray hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om toch nog in vier sets te winnen.

Zet daar het optreden van Berdych in zijn kwartfinale tegenover, en dan is het geen gek idee om de Tsjech te zien als favoriet. Hij timmerde levende legende Roger Federer van de baan. De Zwitser kon het ziedende tempo en de kogelharde opslag van de Tsjech simpelweg niet pareren.

Berdychs probleem is dat hij de precisie die zijn aanvallende spel vereist niet elke dag kan leveren. Ook mentaal doet Berdych onder voor mannen als Nadal en Djokovic, maar na het verlies van de derde set tegen Federer liet hij zijn prooi niet ontsnappen, want vroeger wel zou zijn gebeurd.

De onderlinge stand is 4-2 in het voordeel van Berdych. Ook op hardcourt leidt de flegmatieke Tsjech de head to head: 2-1. Murray won echter de meest recente ontmoeting op cement. Dat vond plaats in Dubai, waar de Schot zegevierde met 6-3 7-5. Murray maakte tot nu toe tijdens de avondpartijen een energiekere en meer opgewekte indruk dan tijdens de middagpartijen.

De halve finale wordt uiteraard in het grootste stadion (Arthur Ashe) gespeeld en dat zal hem inspireren. Berdych lijkt soms juist liever in de luwte te opereren.

Murray weet dat de slappe start tegen Cilic onder de maat was. “Ik ga strijden vanaf het eerste punt tot het laatste. Pas dan heb ik een kansje. Ik kan het me niet veroorloven om weer zo te beginnen als op woensdag, dat is zeker. Berdych raakt de bal vreselijk hard. Als ik het spel wil dicteren en agressief speel, dan nog heeft hij het vermogen om het initiatief te nemen met zijn enorme kracht.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top