Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 halve finale LIVE tennis: David Ferrer – Novak Djokovic

US Open 2012 – halve finale heren. In beide halve finales van de US Open staan twee Europeanen. David Ferrer uit Spanje kruist de rackets met de Serviër Novak Djokovic. De onderlinge stand tussen beide tennissers is 5-8.

De man uit Belgrado won vier van de laatste vijf ontmoetingen. Het duel begint om 18.00 uur in het Arthur Ashe stadion.

Beide spelers kunnen prima uit de voeten op alle ondergronden, al lijkt Ferrer een lichte voorkeur te hebben voor gravel. Toch heeft de Spanjaard twee keer van Djokovic gewonnen op hardcourt, de ondergrond van het US Open. De laatste keer vond plaats in het allerlaatste toernooi van 2011, de World Tour Final. In de groepfase versloeg Ferrer de vermoeide Servier met 6-3 6-1. Vervolgens won Djokovic zonder setverlies de twee duels op hardcourt in 2012.

Vermoeidheid kan ook in deze halve finale een rol spelen. Ferrer speelde een marathonpartij tegen Tipsarevic. Alhoewel de Ferrer niets liever doet dan urenlang rennen en ploeteren, in de overtuiging dat niemand dat langer volhoudt dan hem, zal de 4,5 uur durende kwart finale zijn reserves hebben aangetast. De dertigjarige kleine krijger (1,75 meter) moest tot het uiterste gaan om de landgenoot van Djokovic af te schudden. Een punt kort houden kan Ferrer niet, hij moet het hebben van geduld, wachten op een gaatje en spreiding.

Djokovic legt meer agressie in zijn slagen en zoekt vaker de lijnen op. Stuurt de titelverdediger Ferrer van hot naar her in razend tempo, dan komen de fouten vanzelf bij de Spanjaard. Interessant is dat Ferrer op deze US Open uitblinkt in de tie breaks. Hij won er vijf van de zes die hij speelde. Djokovic speelde er pas eentje, maar won die tegen Del Potro wel eenvoudig met 7-3.

Als Ferrer voldoende is hersteld, dan kan dit een lange halve finale worden. De nummer vijf van de wereld beleeft zijn beste jaar ooit. Hij won al vijf titels in 2012 en van de 69 partijen die hij dit seizoen afwerkte won hij er 58. Daarnaast is Djokovic weliswaar meer ervaren in het spelen van “big matches”, maar dat leverde hem niet louter mooie herinneringen op, want hij verloor ook al acht keer in de halve finale van een grand slam.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top