Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 finale Djokovic – Murray LIVE: Serviër favoriet

US Open 2012 – finale. De Servische titelverdediger Novak Djokovic krijgt maandag 10 september om 22.00 uur de kans om voor de tweede keer het US Open te winnen. Hij moet daartoe de Brit Andy Murray verslaan, die al vijf keer eerder zijn opwachting maakte in de finale van een grand slam en telkens verloor.

Het zal een trauma worden voor Murray als hij ook zijn zesde finale verprutst. De eerste vier optredens in een grote finale verliepen dramatisch voor de Schot. Hij won geen enkele keer een set. Eerder dit jaar was hij wel competitief in de finale van Wimbledon, waar hij van Roger Federer in vier sets verloor. Even later revancheerde hij zich op de Zwitser in de finale van de Olympische Spelen in Londen. Nu is dan het moment aangebroken om echt door te breken. Zijn coach Ivan Lendl verloor in de jaren tachtig ook zijn eerste vijf finales alvorens hij begon met het verzamelen van prestigieuze titels.

De onderlinge stand tussen de nummers twee en vier van de ranking is 8-6 voor Djokovic. In de halve finale van de Zomerspelen versloeg Murray zijn één week jong tegenstander met 7-5 7-5. In februari van dit jaar leverden de heren een legendarische partij af in de halve finale van de Australian Open, die in vijf sets werd gewonnen door Djokovic.

Alletwee waren ze niet zo tevreden over de gebeurtenissen van dit weekend. Murray klaagde dat de omstandigheden tijdens zijn halve finale tegen Murray “lastiger waren dan ik ooit heb meegemaakt. Ik heb nooit eerder met zulke harde wind moeten spelen, maar ja, het publiek ziet graag professionals worstelen tijdens zware omstandigheden.” Djokovic is er niet blij mee dat de halve finale op “super saturday” staat gepland en de finale op zondag, ook al werd dat programma in de war geblazen door de wind. “Ik hoop dat de US Open voortaan de halve finale op vrijdag neerzet en ik denk dat ik niet alleen namens mezelf spreek.”

Wie zal de titel winnen? Djokovic, die al vijf grand slams bij mocht zetten en constant op een hoog niveau heeft gespeeld? Of Murray, die al vijf finales verloor en meer strijd moest leveren om zo ver te komen?

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top