Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 dag 5: Sijsling en Djokovic op de baan

US Open 2012. Dag vijf van de US Open heeft een aantrekkelijk programma in petto. De laatste Nederlander in het enkelspel komt in actie, te weten Igor Sijsling. Hij krijgt de zware taak om David Ferrer te verslaan. Kiki Bertens overleefde de tweede ronde helaas niet.

Igor Sijsling in actie op US Open 2012 tegen FerrerZe had donderdagnacht genoeg kansen om Puchkova te verslaan, maar boog het hoofd na drie sets: 5-7 6-2 7-5. In de laatste set kwam ze op één break voorsprong, vervolgens werd ze drie keer op rij gebroken, om toch weer terug te komen tot 5-5.
Igor Sijsling – David Ferrer

(Grandstand, 17.00 uur)

Sijsling heeft niet eerder in de tweede ronde van een grand slam gespeeld. Ook niet eerder heeft hij in zo’n groots en volgepakt stadion gespeeld als Grandstand, waar hij om 17.00 uur een manier moet zien te vinden om de levende muur Ferrer te verslaan. De dertigjarige Spanjaard beleeft een van de beste jaren uit zijn loopbaan en is op hardcourt even gevaarlijk als op het gravel waar Spaanse spelers zo van houden. Vijf jaar terug stond hij nog in de halve finale van de US Open.

Eerder deze zomer speelde het tweetal tegen elkaar in de kwart finale van de Unicef Open in Rosmalen. Ook op gras toonde Ferrer zijn klasse: hij won met 6-0 6-1. In de eerste ronde toonde Ferrer aan uitstekend in zijn fel te zitten. Hij ontmantelde de Zuid-Afrikaan Anderson in drie sets en had weinig moeite met het terugslaan van de kogelharde serves. Sijsling zal dus niet alleen puike servegames moeten afleveren maar moet ook in de rallys zijn mannetje staan, want Ferrer staat bekend als een der beste retourneerders van het circuit.
Andy Roddick – Bernard Tomic

(Arthur Ashe starion, 01.00 uur)

Op donderdag 30 augustus werd Roddick dertig jaar. Da’s niet zomaar een getal, want in het moderne proftennis is het op die leeftijd bijna onmogelijk om nog mee te komen met de toppers. Het lukte Sampras tien jaar geleden nog om na die mijlpaal een grand slam te winnen en ook Agassi en Federer hebben dat geflikt. Roddick won echter negen jaar geleden zijn eerste en laatste grote titel en weet dat hij het niet meer in zich heeft om zeven duels na elkaar een hoog niveau te bereiken.

En wie gewend is te winnen, heeft er nog zwaarder de pest in om te verliezen. “De andere jongens zijn heel, heel goed. Ik heb geen zin om alleen maar mee te draaien op de Tour en bovendien zijn er veel andere dingen buiten het tennis die ik leuk vind”, aldus de Amerikaan. En daarom kondigde hij op zijn verjaardag aan dat hij na deze US Open met pensioen gaat.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top