Ga naar hoofdinhoud

US Open 2012 dag 3: Sijsling – Gimeno-Traver ook Clijsters en Sharapova in actie

US Open Tennis 2012. Op de derde dag van de US Open in New York worden de laatste partijen in de eerste ronde gespeeld en beginnen enkele dames al aan hun optreden in de tweede ronde. Igor Sijsling maakt zijn opwachting tegen de Spanjaard Gimeno-Traver.

Dinsdagnacht maakte Djokovic korte metten met zijn tegenstander Lorenzi. Het werd 6-1 6-0 6-1 en dat is de perfecte start voor de Servische titelverdediger. Vaak ploetert Djokovic zich een tikje ongeïnspireerd door de openingsrondes heen, zodat hij moeite heeft met het vinden van een hogere versnelling in de latere rondes. Bij de dames waren er, zoals wel vaker in de eerste ronde, ook enkele beschamende veegpartijen. Radwanska, als tweede geplaatst, liet weinig heel van Bratchikova (6-1 6-1).

Igor Sijsling – Gimeno-Traver (baan tien, 17.00 uur)

De 25-jarige Amsterdammer Sijsling heeft via de kwalificaties een plek verdiend in het hoofdtoernooi. Daarin treft hij Gimeno-Traver, geen ongunstige tegenstander. De Spanjaard met de dubbele achternaam is namelijk geen vriend van het hardcourt. Hij speelt ruim 80% van zijn wedstrijden op gravel. Hij heeft in 2011 en tot nu toe in 2012 nog geen partij op het hoogste ATP-toernooi gewonnen op hardcourt. Sijsling won vorige maand een challenger op hardcourt en staat hoger op de ranglijst (77 versus 96).

Azarenka – Flipkens (Arthur Ashe stadion, 17.00 uur)

De als eerste geplaatste Victoria Azarenka krijgt in de tweede ronde tegenstand uit Belgie. Kirsten Flipkens staat 133e van de wereld en heeft in New York al vier partijen op rij gewonnen, want ze kwam door de kwalificaties heen en versloeg in de eerste ronde Strycova. De Wit-Russische maakte met haar powertennis, moordend snelle spreiding en lastig te retourneren serve gehakt van Panova (6-0 6-1).

Robson – Clijsters (derde partij Arthus Ashe, circa 22.00 uur)

Kim Clijsters is bezig met haar laatste grand slam en daarna zal de Belgische moeder dan toch echt, en dit keer definitief haar rackets opbergen. Wat zou mooier zijn dan afscheid nemen met een titel? De kans lijkt echter niet groot, want Clijsters heeft sinds haar come-back last van vreemde inzinkingen waardoor iedereen haar kan verslaan en is ook in goede wedstrijden een stapje langzamer dan voorheen. Sinds begin 2011 won ze geen titel meer. Laura Robson is natuurlijk nog wel een te nemen horde.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top